To je to što me zanima!

Porazna statistika EU: Hrvati najduže žive na grbači roditelja

Sudeći prema Eurostatovom istraživanju, Hrvati se vrlo teško odvajaju od roditelja, posebno muškarci. Razloge za to ugledni Bloomberg vidi u usporenoj ekonomiji Hrvatske, ali i cijele Europske unije.
Vidi originalni članak

Čak 78% mladih odraslih Hrvata starih između 18 i 34 godine još uvijek živi s roditeljima, pokazuju statistike koje je objavio Eurostat na temelju istraživanja provedenog prošle godine. Hrvatska je u tom segmentu nažalost vodeća u cijeloj Europskoj uniji, a 'za petama' su joj Slovačka, Italija, Malta i Grčka. Očekivano, od roditelja se najbrže, u ranim 20-im godinama, odvajaju Danci, Finci, Šveđani, Francuzi i Britanci. 

Što se ženskog spola tiče, 62% Hrvatica starosti između 18 i 34 godine još uvijek živi sa roditeljima što Hrvatsku stavlja na drugo mjesto u Europskoj uniji. Na prvom je mjestu Slovačka, samo nekoliko postotaka ispred Hrvatske. 

Razloge za ovakvo stanje, vjerujemo, znate i sami. Bloomerg ih pak tumači usporenom ekonomijom na razini cijele Europske unije zbog čega mladi odlučuju i štedjeti i živjeti s roditeljima. 

Zanimljivo, od roditelja se najbrže odvajaju Finkinje. Njih tek 14% starosti između 18 i 34 godine još uvijek živi s roditeljima. 

 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • sprangija 27.10.2016.

    Ja baš volim zivit blizu svojih a 45 godina mi je ne mislim se ni zenit bas je lijepo ovako bez brige i pameti pa koliko traje traje

  • ljubica ljubičica_1 27.10.2016.

    I kad odu od roditelja neznaju se snać.To su ove generavije od osamdesetih pa nadalje.

  • kažemja 26.10.2016.

    Malo glupast naslov.Ne znači da netko živi na grbači roditelja ako živi u zajedničkom kućanstvu sa njima. Ima primjera gdje roditelji imaju male mirovine pa im djeca još i pomažu, naravno ako rade. Recimo ja sam živio do 35 godine sa roditeljima dok se nisam oženio ,ali im nikako nisam bio na grbači, imao sam solidnu plaću , pomagao im maksimalno , kupovao aparate , plaćao dio režija , hranu itd .

Komentiraj...
Vidi sve komentare