To je to što me zanima!

Porezna razotkrila 58 građana: Htjeli utajiti 40 mil. kn poreza

Najviše utajivača poreza, njih 40 bilo je u Zagrebu. Porezna je po jednog utjerivača uhvatila u Splitu, Gospiću i Vukovaru, po dvoje u Osijeku i Bjelovaru, u Pazinu pet...
Vidi originalni članak

Porezna uprava je od 1. siječnja ove godine do 15. lipnja ispitala 500 ljudi zbog sumnje da su utajili porez jer imaju veliku imovinu, a male prihode te je na kraju izdala 48 rješenja i deset zapisnika. Porezna je utvrdila da je kod tih 58 građana osnovica dohotka bila 96,5 milijuna kuna te im je "odrezala" porez na dohodak od 40 milijuna kuna, objavilo je u četvrtak Ministarstvo financija.  

Jutarnji list piše kako je najviše utajivača poreza, njih 40 bilo u Zagrebu. Porezna je po jednog utjerivača uhvatila u Splitu, Gospiću i Vukovaru, po dvoje u Osijeku i Bjelovaru, u Pazinu pet ljudi, u Rijeci i Dubrovniku po tri. 

Budući da su u protekle tri godine zbog istih razloga izdana 154 rješenja s daleko manjim iznosom poreza na dohodak, u Poreznoj ocjenjuju da će akcija pojačanog otkrivanja i progona utajivača poreza do kraja godine donijeti daleko bolje rezultate.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • zdrawe 25.06.2012.

    jel i cacic mozda tu negdje? vjerojatno je no to nitko nesmije objavit..haha,,btw ova porezna uprava ne da je nesto otkrila nego nije ni postupala po prijavama koje im stoje godinama na tu temu..kako znam? da jesu,vjesti bi bile vise nego eksplozija.

  • frend 25.06.2012.

    jaki poreznici, ovo je kao da čitam izvještaj o izvlačenju lota, jedan je ovdje uplaćen jedan ovdje itd.....i da samo 58 su ih otkrili!!! a kaj je sa ostalima?

  • Oroz 24.06.2012.

    Ja mislim da je tu na listi i naš Gazimir zato se nedaju imena u javnost!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare