To je to što me zanima!

Porotnica je na Facebooku tražila pomoć oko presude

Ženu su otpustili iz porote jer je na Facebook stavila detalje sa suđenja. Javno je u poruci pitala prijatelje što misle i kako da glasuje u presudi...
Vidi originalni članak

Porotnica iz Leicestera u Velikoj Britaniji postavila je na svoj Facebook profil detalje sa suđenja trojici za otmicu i seksualni napad na djevojčicu (14). Ispod poruke je zamolila prijatelje da joj pomognu odlučiti kako glasati. Budući da nije imala privatne postavke na svom profilu, za njezin apel uskoro su saznale vlasti. Odmah su je otpustili iz porote, a suđenje su nastavili s 11 porotnika. Ženu će najvjerojatnije kazniti zbog nepoštivanja suda.
- Ispitivala je svoje prijatelje što misle. Mogla je pasti pod tuđi utjecaj i krivo presuditi. Tajnost podataka je najvažnija kod dužnosti porotnika. Očito ta žena ne zna osnovne pravne procedure ove zemlje - rekao je stručnjak. Inače, porotnici ne bi smjeli raspravljati o suđenju ni sa najbližim članovima obitelji.
Nelson Claudino (26), Farooq Ahmed (27) i Hardeep Singh (32) oslobođeni su optužbe za otmicu djeteta. Nelsonu Claudinu još se sudi za silovanje 12-godišnje djevojčice koje je i priznao. Presuda će biti za mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Oltajmer 03.12.2008.

    Jadna neodlučna porotnica

  • mariah 24.11.2008.

    sta se imala dvoumit, pedofilcine odvratne

  • šamar 24.11.2008.

    a bas je zena tuka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare