To je to što me zanima!

Portal 24sata.hr je među 5 najboljih portala na svijetu

Najbolji hrvatski news portal www.24sata.hr nalazi se u probranom društvu pet najuglednijih medija prema izboru Svjetskog foruma urednika (WEF)
Vidi originalni članak

Prema izboru Svjetskog foruma urednika (World Editors Forum) 24sata nalazi se među pet najboljih svjetskih novinskih web portala u 2006. i 2007. godini. Portal je priznanje dobio rame uz rame s britanskim guardian.co.uk i timesonline.co.uk, kanadskim globeandmail.com i španjolskim elpais.com.
U četvrtom po redu godišnjem izvješću Svjetskog foruma novinara, organizacije u sklopu Svjetske udruge novinskih izdavača (WAN), objavljena je lista pet najboljih svjetskih novinskih web portala. Najbolje portale odabralo je petero vrhunskih i renomiranih novinskih dizajnera. Stručnjaci su u sam vrh najboljih svjetskih portala uvrstili www.24sata.hr jer je to jedini news portal koji se automatski prilagođava formatu čitateljeva ekrana računala, neovisno o rezoluciji ekrana. Cijeli sadržaj portala uvijek se prikazuje u jednom ekranu, pa nema potrebe za “skrolanjem”. Čitatelju je tako pregled stranice jednostavniji i praktičniji. Novi koncept i novi dizajn zaživjeli su u rujnu 2007. godine nakon čega se broj korisnika učetverostručio, sa 30.000 na 130.000 posjetitelja u danu. Broj otvorenih stranica je porastao na 2,5 milijuna na dan. Sadržaj portala je multimedijalan. Korisniku se, ovisno o njegovim željama, sadržaj može prikazati tekstom, fotografijama i videozapisima, uvijek sve u jednom ekranu.

DIZAJENERI SU PREPOZNALI ORGINALNI DIZAJN 24sata.hr

Svjetski forum novinara, organizacija urednika novinskih izdanja koja djeluje u sklopu Svjetske udruge novinskih izdavača (World Association of Newspapers), po četvrti je put objavio godišnje izvješće pod nazivom Trends in Newsrooms 2008. U tom jedinom potpunom izvješću o trendovima u svjetskom novinarstvu, objavili su listu najboljih svjetskih novinskih web portala u koju je uvršten i www.24sata.hr. Članak pogledajte OVDJE.

www.elpais.com, ŠPANJOLSKA
Elpais.com je jednostavan i pregledan novinski portal, koji je redizajniran u studenom 2006. godine. Čitateljima nudi vizualni i tekstualni sadržaj.

www.guardian.co.uk, VELIKA BRITANIJA
Guardian.co.uk je news portal koji veliku pozornost posvećuje fotografiji i multimediji. Imaju posebne stranice na kojima im se čitatelji mogu obratiti.

www.theglobeandmail.com, KANADA
Theglobeandmail.com je redizajnom olakšao navigaciju stranicom. Portal su modernizirali, no opet su zadržali dio starog, prepoznatljivog imidža.

www.timesonline.co.uk, VELIKA BRITANIJA
Timesonline.co.uk je u veljači 2007. povećao veličinu slika i proreda među tekstovima kako bi čitatelji što lakše konzumirali sadržaj vijesti.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • choobra 26.06.2008.

    Pa što brišete komentare koji su protiv vas? Alo! Ostavite sve komentare, a ne samo one koji vas hvale, pa da vidite da li ste tako dobri kako si sami namećete i to bez argumenata...

  • 5 do 12 19.06.2008.

    Moram priznati da 24 sata nije po mom ukusu jer su mi tekstovi onih tema koje me posebno zanimaju malo prekratki, ali u usporedbi 24 sata i drugih pisanih medija i portala mislim da je po ukusu većine. Apsolutna klasa i zato kapa dole. Što se tiče ovog portala sutra.hr, kojeg spominje @ pljuska htio sam se ulogirati na njega kad vidim nick 5 do 12 zauzet, izaberem drugi i šta da kažem nije mi trebalo ni pet dana da zaključim da sam u JAD I BIJEDU ekipe koja ga uređuje i gadi se po njemu! Čini mi se da je portal nastao po onoj vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu. Dok si rekao keks neizlječivi nedicini odbjegli pacijenti i na kilometre prepoznatljivi psihopati i čoškari samoizvoze đubre iz svojih šala i šibaju ga uz podršku novinarske ekipe po portalu. Svratim ja tamo tu i tamo, ali samo zato da vidim drži li se ekipa one narodne najbolji su oni konji koji ostave najviše govana i smrada za sobom. Dame i gospodo s 24 sata, da vas nema trebalo bi vas izmisliti!

  • pljuska 19.06.2008.

    Čestitam nema šta. Vidi se razlika između naše i srpske kulture koja je otvorila portal sutra.hr na kojem su se nakon puno obećavajućeg početka sada počeli haračiti propaliteti iz nekih vukojebina i jugonostalgičari. 24 sata uz masu informacija osigurava, kvalitetnu raspravu visoku razinu i međuljudskog poštivanja, a kulture dijaloga je na takvoj visini da ne dopušta vrijeđanje komentatora. Ovdje na 24 sata nema vrijeđanja pijateta žrtava i veličanja nasilnika, nasilništva i podlaca, i podlosti. Na 24 sata potencijalni manijaci i psihopati nemogu virtualno gaziti žene djecu, vrijeđati organe reda i u isti koš trpatikuku i motiku, lopužu i poštenog, a sve to za ono malo prostora i par lipa koje glavni urednik portala sutra.hr zaradi objavljujući bljuvotine i šund papazanije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare