To je to što me zanima!

Pošalje li Katar vojsku u Siriju, započet će Treći svjetski rat?

Kada se Putin sastao s ministrom obrane Saudijske Arabije, saudijska strana upozorila je na 'opasne posljedice' vojnog mješanja Rusije u sirijski konflikt
Vidi originalni članak

Nakon izjave katarskog ministra vanjskih poslova Halida el Atija da Katar ne isključuje mogućnost vojne intervencije u Siriji, neki su mediji izrazili strah od Trećeg svjetskog rata. 

Naime, Katar već pruža vojnu, novčanu i političku pomoć sunitskoj opoziciji koja se bori protiv trenutne vlasti Bašara Al Assada kojem pak pomažu Rusi. Svoje namjere da pomognu borbi protiv Assadove vlasti najavile su i Saudijska Arabija i Turska.

Sredinom listopada, tijekom pregovora predsjednika Rusije Vladimira Putina s ministrom obrane Saudijske Arabije Muhamedom bin Salamanom, saudijska strana upozorila je na 'opasne posljedice' vojnog miješanja Rusije u sirijski konflikt, javlja agencija Sputnik.

Iako je zasada sve na riječima, zemlje koje su stale na stranu opozicije već ozbiljno pokazuju svoje namjere. Katar su, na primjer, već optuživali da sponzorira terorističke organizacije poput Al-Qaede, Talibana, Muslimanske braće, Islamske države i Nusra fronta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare