To je to što me zanima!

Posjekli su stabla oko Arene: Ljudi na panjevima palili svijeće

Iz Grada Pule o svemu bili su jasni. Kažu da se radovima uklanjanja stabla na tom usponu pristupilo zbog potrebe izvođenja pripremnih radnji za gradnju instalacije srednjeg i visokog napona
Vidi originalni članak

"Ajme kakva tuga, moja serpentina! Pa tko vodi ovaj grad i ovu devastaciju, zašto ne volite, zašto uništavate takvo nešto! Stabla su tu od fijuuuu, godina. Neko će reći da su ona trebala se maknuti  jer skrivaju prekrasan pogled na amfiteatar i crkvu Sv. Ante, pa neka posade manja, koja neće zaklanjati taj pogled". 

Bili su to samo su neki od komentara koji su u srijedu doslovno zapalili  društvene mreže, a sve pod objavom da su uz znamenitu pulsku Arenu posjećena sva stara stabla na usponu Marijana Rotara. Mnogi su građani ljutnju izrazili paljenjem svijećama panjevima koju su ostali stršiti iz zemlje, ali sada je za bilo koju akciju prosvjeda ionako kasno. Starih čempresa više nema.

Iz Grada Pule o svemu bili su jasni. Kažu da se radovima uklanjanja stabla na tom usponu pristupilo zbog potrebe izvođenja pripremnih radnji za gradnju instalacije srednjeg i visokog napona, kao i za fekalnu i oborinsku odvodnju. Kada sve bude gotovo, građani bi trebali biti zadovoljni, jer upravo sukladno projektu uređenja krajobraza tog djela Pule, zadaća je bila istaknuti vrijedan spomenik kulture, a nakon svih radova posaditi i nove biljne vrste. 

Vrijednost rekonstrukcije uspona iznositi će 4,5 milijuna kuna, a njega su zajednički provoditi Arheološki muzej Istra i Grad Pula. Dinamika izvođenja ovisiti će o arheološkim nalazima, a kada sve bude zgotovljeno, oko amfiteatra će biti postavljeno novo stubište, pojačati se ograda, postaviti nova rasvjeta, i još mnogo toga. Radovi bi trebali trajati do polovice srpnja. Kako neslužbeno saznajemo, jedan od razloga uklanjanja stabla bio je i što korijenje je počelo uništavati zid oko ovog znamenitog i prepoznatljivog spomenika Rimskog doba.
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 14.02.2019.

    Poma nemate što se tamo radi i zašto ,a komentirate i pljujete .....

  • 14.02.2019.

    Koja kuknjava radi 3 drveta,bolje nek urede rivu,pa ono je ziva sramota,valjda jedini grad na Jadranu bez setnice uz more,u samom centru grada,i jos po onim rupetinama naplacuju parking,a nikakvih sadrzaja,jednog kafica ili terase nema na cijelom tom potezu,katastrofa to a ne 3 jeb...cempresa

  • srecko64 14.02.2019.

    Bandic je dosao po noci jer on nevoli stabla oko sl.objekata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare