To je to što me zanima!

Poslali im Rusi: SAD je dobila plan kontrole kemijskog oružja

O tom planu raspravljat će se u četvrtak u Ženevi. S druge strane, u srijedu će u New Yorku i diplomati pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a raspravljati o Siriji
Vidi originalni članak

Kako javlja ruska agencija Interfax, Rusija je SAD-u već predala svoj plan o stavljanju sirijskog kemijskog naoružanja pod međunarodnu kontrolu i namjerava o njemu raspravljati u četvrtak u Ženevi. 

Taj bi sastanak mogao potrajati i nekoliko dana.

S druge strane, veleposlanici pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a (SAD, Kina, Velika Britanija, Francuska i Rusija ) sastat će se u srijedu u New Yorku zbog iste tematike - planovi za stavljanje sirijskog kemijskog oružja pod međunarodni nadzor, prenosi HRT

Rusiji je ultimatum neprihvatljiv

Diplomati bi trebali raspravljati o francuskom nacrtu rezolucije kojime bi se vladi sirijskog predsjednika Bašara al-Asada postavio ultimatum da se odrekne kemijskog oružja ili se suoči s kaznenim mjerama, što je tekst koji je Rusija ocijenila neprihvatljivim. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • tko zna tko je vamo 12.09.2013.

    Kako je ova Rusija pocela voditi glavnu rijec na svijetskoj sceni cini mi se da cemo ruski uskoro uciti u skolama. :D

  • POTPEC 11.09.2013.

    Amerikenci su se usrali, rusi im minjaju gače a ostali se prepucavaju.

  • tarmi 11.09.2013.

    Vrhunsko licemerje! Da se nebi obrukali, pružen im je izlaz u vidu kontrole i uništenja hemijskog otrova kojeg su im upravo oni prodali! Konačno je veći deo sveta stao na put ovim USA zlikovcima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare