To je to što me zanima!

Posljedice nevere u Dalmaciji: Poplavile garaže u Šibeniku

Novo grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je šire šibensko područje u ponedjeljak oko 18 sati te izazvalo probleme mnogim građanima
Vidi originalni članak

Sjeverni Jadran, Lika i Gorski kotar u ponedjeljak je pogodila jaka kiša, pljuskovi i grmljavina koji su doveli do poplava diljem Hrvatske. Posebno je nastradalo šibensko područje gdje je kod Drniša padala tuča. 

POGLEDAJTE VIDEO: Poplava u Šibeniku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šibenski SDP-ovac Toni Restović objavio je na Facebooku video poplavljene podzemne garaže pod Poljanom gdje se našao za vrijeme nevremena.

- 11 min je padala kiša. Jedanaest! Forsiranje bogatih projekata je trade mark ove gradske uprave! Zanemarivanje potreba i kvalitetnijeg života svih Šibenčanki i Šibenčana je nešto što ova gradske vlast radi vrhunski - napisao je uz video.

Nakon kišnog ponedjeljka čeka nas proljepšanje vremena u utorak poslijepodne. Jutra će još biti oblačna s mjestimice kišom, a potom postupno smanjenje naoblake i u većini predjela poslijepodne će biti barem djelomice sunčano. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Vito1 02.09.2020.

    Dubrovink je dobar primjer čistog neznanja i nepoznavanja osnovih građevinskih radova. Stalno poplavljuje, a do prije nekoliko godina nitko ništa nije poduzimao kako bi to promjenio. U slučajnoj državi slučajno su arheolozi pronašli uzrok poplava - zaštopani višestoljetni kanali koje su izgradili Gospari prije skoro 400 godina, kad su počeli gradnju Dubrovnika na današnjoj lokaciji. Kanalizacija za Dubrovnik je očito planirana "unaprijed" za 400 godina. U slučajnoj državi kanalizaciju ne planiraju, nego ju samo priključuju na već postojeću. Obrazovanje u slučajnoj državi je na zavidno niskoj razini tako da ljudi uopće ne znaju što sve zaštopava kanalizacijeske cijevi pa bacaju sve i sva u zahode i sudopere, a kad ih zaštopaju jednostavno pozovu "womu" i nastave isto zaštopavanje čim "woma" ode. "sretnici" pak imaju vlastite septičke jame pa ih nije niti briga za cijevi ispod grad/ova, a stanuju, sad već, u gradovima kojima vladaju partijski drugovi podobni vladajućima.

  • Vito1 02.09.2020.

    Dobro, treba očito ponovo iči u osnovnu školu. Kad nešto gradiš, onda za to prije gradnje izradiš idejni plan, zatim plana gradnje pa tek tada krećeš u gradnju. Kod nas prvo izgradiš pa se čudiš da nešto nije u redu. Na primjeru Dubrovnika, Zagreba i Zadra njihovih zadnjih polava, a sad potvrđeno i u Šibeniku, očito je da graditelji ("investitori") uopće nisu planirali gradnju od početka, već od treće četvrtine. Grad Dubrovnik, grad Zagreb, grad Zadar i grad Šibenik postoje stoljećima i stoljećima ih nesposobni političari uništavaju nadogradnjom, ne gradnjom, novih objekata, bez povećanja kapaciteta podzemnih građevina po cijeloj dužini od "izvora do ušća". Svo zelenilo koje je nekad upijalo oborinske vode danas je betonirano ili asfatirano pa voda jednostavno nema kuda nego po površini do prve rupe, a to su podrumi i podzemne garaže. "građevinari", "arhitekti", planiraju gradnju "oslanjanjući se na "stogodišnje oborinske vode", uopće ne razmišljajući o hidrodinamici prostora u realnom vremenu, opromjenama prostora od zadnje gardnje i novih objekata na putovima "slivnih voda" od izvora do ušća. "Planiraju" kao velike količine voda na tom prostoru, uopće ne računajući oborinske vode s područja iznad svog objekta i ne pribrajajući te vode vodama svog računa. Zašto??? Zato što bi to bilo preskupo i neizvedivo bez promjene cijelog sustava ispod njihovog objekta. Nije svejedno ima li cijev priključak jedne kućice ili na istom mjestu zgrade s desetak stanova površine te kućice.

  • Plenki 2 01.09.2020.

    A lipo sam rekao i zapovjedio da kiša ne smije padati ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare