To je to što me zanima!

Posljednji konvoj s američkim vojnicima povukao se iz Iraka

Tijekom 9 godina u Iraku poginulo je 4.500 američkih vojnika i na desetke tisuća iračkih državljana. Zbog vojne intervencije u Iraku, SAD su potrošile trilijun dolara
Vidi originalni članak

Posljednji konvoj američke vojske s približno 100 kamiona i 500 vojnika izašao na području južnog Iraka tijekom noći kroz pustinju te stigao u susjedni Kuvajt. Riječ je o odlasku i posljednjeg američkog vojnika i to devet godina nakon intervencije u Iraku koja je dovela do rušenja režima Sadama Huseina.

Vrhunac američke vojne nazočnosti u Iraku bio je prije nekoliko godina kada je u toj državi bilo čak 170 tisuća vojnika u više od 500 vojnih baza. Tijekom devet godina boravka u Iraku poginulo je 4500 američkih vojnika, kao i na desetke tisuća iračkih državljana.

Zbog vojne intervencije u Iraku, prema još uvijek nepotpunim računima, Amerika je potrošila 1 trilijun dolara.

Jedino vojno osoblje koje će se zadržati u Iraku je 157 vojnih trenera koji će raditi na obuci iračkih sigurnosnih snaga., kao i osiguravanju diplomatskih predstavništava SAD-a u toj zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Ilirac 19.12.2011.

    Long Live USA,,,bez njih danas bi još na vlasti bili smradovi covjecanstva:Gadafi,Milošević,Bin Laden,Sadam Husein i slicni koljaci vlasitih građana i teroristi suvremenog svijeta.Bog na nebu a Amerika na zemlji:))

  • pidanko29 18.12.2011.

    pa amerika je i nastala na krvi indijanaca , ameri su nasa pokvarena evropska braca ; nisu oni krivi sto su takvi nego mi evropljani oni nose nase gene , izopacili se ko ono kad brat na brata digne ruku !!!!

  • Perjanik 18.12.2011.

    Nastavak slijedi u Siriji,Iranu... Gdje su ameri tu sala salu stize!

Komentiraj...
Vidi sve komentare