To je to što me zanima!

'Poslodavci će radni tjedan moći skratiti na samo 2 dana'

Ministar rada Mirando Mrsić objasnio je zašto se Vlada odlučila na mogućnost uvođenja više neradnih dana u tjednu. Slobodna će moći biti, recimo, i srijeda
Vidi originalni članak

Ministar rada Mirando Mrsić u intervjuu za Jutarnji list objasnio je zašto se Vlada odlučila na mogućnost uvođenja više neradnih dana u tjednu. Kako je objasnio, dosadašnji zakon bio je primjer propisa koji se nije mogao provesti. 

- U mjerama aktivne politike zapošljavanja postoji neradni petak - rekao je ministar i dodao da su smatrali kako mjeru treba riješiti zakonskim putem i poslodavcima omogućiti da je koriste. 

Poslodavci su dosad, objasnio je, imali mogućnost otpustiti radnike i ponovno ih zaposliti kada se pokrene posao. Prema novom zakonu moći će ih zadržati u radnom odnosu i isplaćivati im dio plaće. 

Mrsić tvrdi da će poslodavci imati mogućnost radni tjedan skratiti na dva dana, a da slobodna mogu biti i primjerice tri dana u tjednu, pa i srijeda.

Zakon je u završnoj fazi, a primjenjivati bi se mogao od početka iduće godine.  

Idi na 24sata

Komentari 71

  • propala komunjara 13.07.2013.

    Mršiću mislim da je i tebi pukla cijev ,samo se ne vračaj

  • petar ll 12.07.2013.

    druze neznam kako se zoves oprosti moj prjedlog kako treba izgledati radni tjedan. Ponediljak odmor od vikenda .Utorak priprema za poso .Srjeda radna .Cetvrtak odmaranje od posla .Ptak priprema za vkend naravno subota i nedjelja vikend, samo neznam druze bili svaku srjedu stavili da se radi.

  • marnik954 12.07.2013.

    novi prostor za nove muljaže- sve za poslodavce. Nek se taj zakon zove Zakono pravima poslodavaca, a ne zor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare