To je to što me zanima!

Poštar ubojica: Izbo bračni par zbog kockarskog duga

R.M. (40) kroz prozor je vidio da supružnici Galić piju kavu. Ušuljao se u kuću. Navukao rukavice i iz poštanske torbe uzeo nož. Prvo je napao Anu
Vidi originalni članak

Virovitička policija potvrdila je da je poštar R.M. (40) ubio supružnike Antu Galića (77) i Anu Satler Galić (71). On je policiji priznao da je u utorak oko 10 sati došao u njihovu kuću u Ulici Augusta Cesarca s namjerom da ih ubije.
 - Dolaskom do kuće kroz prozor je vidio da supružnici u kuhinji piju kavu. Ušao je u kuću i ušuljao se u kupaonicu. Iz poštanske torbe izvukao je rukavice i navukao ih, te izvadio kuhinjski nož koji je ponio iz svoje kuće - kazao je načelnik policije u Virovitici, Ivica Tolušić. Poštar se potom zaputio u kuhinju i prvu s leđa napao Anu. Izbo ju je, a zatim je krenuo na Antu. Teško ranjeni supružnici pokušali su mu pobjeći, no srušili su se na hodniku i umrli. R.M. je vodom pokušao obrisati dio tragova i krv na podu. Mirno je odšetao iz kuće. U dvorištu svoje kuće, zapalio je odjeću koju je nosio prilikom ubojstva, a nož je zakopao.

DAN KASNIJE VRATIO SE DA ZAPALI TIJELA I KUĆU
Dan kasnije ponmovno je otišao na mjesto zločina. Sa sobom je ponio kanistar s benzinom. Odlučio je zapaliti tijela kako bi prikrio zločin. Polio ih je benzinom i bacio zapaljenu šibicu. Uvjeren kako mu je plan uspio i kako će tijela izgoriti zajedno s kućom, zaključao je ulazna vrata i otišao na kavu te ostatak dana nastavio raditi kao da nije napravio ništa loše.

PLAN MU NIJE USPIO
No, kako su vrata i prozori bili zatvoreni, zbog manjka kisika, tijela su tek nagorila. Poštar je mirni bračni par, koji se prije deset godina vratio iz Belgije, odlučio ubiti kako bi prikrio da im je uzeo 22.000 kuna mirovine. Na krađu su ga naveli veliki kockarski dugovi. R.M. je Galićevima nosio poštu punih deset godina, od njihova povratka u Hrvatsku. Tako je i otkrio da primaju unosnu inozemnu mirovinu. Njegovi dugovi su rasli, a novac je bio nadohvat ruke. Tako je njihovu mirovinu sebi spremio u džep. Galićevi su svakog dana očekivali mirovinu za protekli mjesec, no ona nikako da stigne. Poštar ih je uvjeravao da kasni, samo što nije. Kada ih više nije mogao 'zavlačiti' odlučio se na gnjusni zločin.  Supružnici Galić pokopani su u subotu u 13 sati na gradskom groblju u Virovitici.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • sve_ja_znan 29.05.2010.

    sirotinja treba zaradit, a ne ubijat radi novca. kad zaradis - dijeli majmune bolesni.

  • vader 29.05.2010.

    svaka čast policiji što je tako brzo našla ubojicu.

  • saloma 29.05.2010.

    @parsifal, zaista si gadljiv. od koga su oni to ukrali novac? otišli su trbuhom za kruhom u daleku belgiju da bi zaradili za sebe i svoju djecu. napravili su ono što većina poput tebe i ljenčuga nije spremna. vratili su se i trebali su uživat ostatak života u stečenom novcu jer su ga pošteno stekli. lako je sjediti za kompom i srat protiv njih i čekat da ti novac netko pokloni. s kakvom sirotinjom da djele. pa ja prva ne bih dala nekim lelemudima koji žive na socijali, a nikad ne bi digli guzicu da nađu posao ili da odu van raditi kao puno njih. srami se

Komentiraj...
Vidi sve komentare