To je to što me zanima!

'Poštu se može prijaviti EK jer male pakete naplaćuje 4,5 kn'

Borzan kaže da ima informacije da je 95 posto malih paketa upravo iz Kine, da su zarade Hrvatske pošte na tome velike, te da nitko u Europi to ne naplaćuje...
Vidi originalni članak

Europarlamentarka Biljana Borzan najavila je kako zbog Uredbe o prekograničnoj dostavi domaći HAKOM dobiva moćno oružje da Europskoj komisiji prijavi Hrvatsku poštu koja male pakete naplaćuje s 4,50 kuna.

Iz Hrvatskih pošta odgovorili su kako se ta Uredba odnosi na pakete koji se šalju u području zemalja EU, te da oni ne naplaćuju takvu dostavu. Dodali su kako se naplaćuju isključivo paketi koji dolaze iz zemalja izvan EU, najviše iz Kine.
 
- Dakle, uredba se ne odnosi na male pakete iz Kine, koji dolaze drugim tokovima i podliječju drugačijoj naplati usluge. Mali paket iz Kine, ako je poslan preporučeno te je u startu za njega plaćeno i slanje i dostava  primatelj ne plaća ništa. Ako je plaćen samo „shipping", tada svaki poštanski operator može namiriti troškove koji ima pri preuzimanju, razradi i dostavi tog malog paketa. Napominjem da je takvih malih paketa sve više i oni rapidno rastu, a čime generiraju sve veće troškove, a ne manje - istaknuli su iz Hrvatske pošte.

Borzan je odgovorila i na to rekavši da ima informacije da je 95 posto malih paketa upravo iz Kine, da su zarade Hrvatske pošte na tome velike, te da nitko u Europi to ne naplaćuje.
 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • VladimirKuček 28.07.2018.

    Hp mi naplačuje po malom paketu 4.5 kune ali bez uplatnice , i to ovisi o poštaru kojeg nitko ne kontrolira!

  • Ane5568 14.01.2018.

    A da li se moze odbiti platiti taj iznos. Jer da ne osnovano uzimaju.

  • Markox11 18.12.2017.

    Ja sad kupujem isključivo preko aliexpresa,za njihove pakete nikad nisam platio tih 4,5k.

Komentiraj...
Vidi sve komentare