To je to što me zanima!

Poticaj za poljoprivredu uzela je tvrtka koja ni nema radnika

APSURD: Tolušić kaže da poticaje koje je Jakovina ugovorio ipak mora isplatiti jer je sve po zakonu. Novi ministar obećava da će ubuduće biti pažljiviji s uvjetima
Vidi originalni članak

Ne znam jesu kriterije tako loše postavili iz neznanja ili iz nekog drugog razloga. Novac moramo isplatiti jer je sve po zakonu...
Kaže to prilično iznenađeno ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Nakon što je Europska komisija već jednom lupila Hrvatsku po prstima i blokirala dio isplate poticaja, sad je ispao novi kostur iz ormara iz mandata bivšeg ministra Tihomira Jakovine. Na natječaju za svinjogojstvo i peradarstvo skoro 84 milijuna kuna otići će u osam tvrtki koje nemaju zaposlenih, bave se i vatrogastvom, imaju blokirane račune, otkrio je Večernji list.

S druge strane, otpali su veliki proizvođači. Tolušić kaže da nema ništa protiv poticanja i mladih tvrtki, ali da će se bodovi dobivati i za broj zaposlenih, uzet će u obzir duljinu poslovanja i veličinu tvrtki.

- Ipak, svima koji su dobili poticaje novac neće biti isplaćen dok ne naprave što su prijavili po projektima. Tako da novac neće biti bačen i spriječit ćemo zlouporabe - zaključuje Tolušić. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • liliana 22.02.2017.

    Čobankovićev sin dobiva milijunske poticaje od države.

  • liliana 22.02.2017.

    Od naših novaca plaćate članarinu za članstvo,a poticaje dobivaju tajkuni i kulaci.Poticaji su najveća legalna pljačka.Razumljivo mi je da se da neki poticaj nezaposlenima da krenu u biznis ali dati tajkunima,onima koji već imaju bogatsvo,to je nepravda .To je legalna pljačka.

  • dkmjnn 22.02.2017.

    Nezakonite isplate poticaja i lažni branitelji. Dvije stavke s kojima se niti jedna Vlada ne želi uhvatiti u koštac. Možda zato što i oni imaju "prste u pekmezu", ili zato što nitko nema hrabrosti za to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare