To je to što me zanima!

Potjera u Međimurju: Ukrao je Astru i pokušao pobjeći policiji

Iz dvorišta obiteljske kuće u Novakovcu 18-godišnjak je ukrao neregistriranu Opel Astru. Policija ga je pokušala zaustaviti, no on se oglušio na to i nastavio vožnju
Vidi originalni članak

U ponedjeljak u 22.22 sata u Kalničkoj ulici u Dekanovcu, ophodnja Policijske postaje Prelog uočila je Opel Astru, bez registarskih oznaka. Policija je pokušala zaustaviti automobil, ali se vozač (18) oglušio i nastavio vožnju u smjeru Domašinca i Gardinovca, a zatim i poljskim putovima do Podturna. U blizini Lončareva naselja, na kraju ulice vozilo se zaustavilo, te su se vozač i dvojica putnika dala u bijeg.

Policajci su uspjeli sustići odbjeglog vozača, te uz primjenu sredstava prisile privesti ga u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica ukrao tuđi automobil.

Naime, u ponedjeljak u kasnim večernjim satima u Novakovcu, iz dvorišta obiteljske kuće u Selskoj ulici, ukrao je neregistriranu Opel Astru. Ušao je u nezaključani automobil i uz pomoć ključeva ostavljenih u kontakt bravi pokrenuo vozilo, te se odvezao u pravcu Dekanovca, gdje ga je uočila policijska ophodnja i započela potjeru.

Nakon očevida ukradeni automobil vraćen je 30-godišnjem vlasniku.

Tijekom utorka 18-godišnji okrivljenik uz Optužni prijedlog dovest će se sucu Prekršajnog suda u Čakovcu zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim vozilom, nepostupanje po zahtjevu policijskog službenika i dr.). Ujedno, protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • bulog55 03.11.2016.

    A če odgovarat i vlasnik koji je ostavio ključeve u bravi??

  • the_business 25.10.2016.

    Ukrao tuđi auto..Jok, svoj je ukrao. Danas svatko moze bit novinar.

  • Maddog 25.10.2016.

    ma nije ukrao nego posudio,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare