To je to što me zanima!

Potop: Dionica T-HT-a dan završila na samo 317 kuna

Cijena dionice T-HT je u jednom trenutku pala na 321 kunu, što joj je do sada najniža cijena. Čak 95 dionica je zabilježilo pad, a 14 ih je u plusu
Vidi originalni članak

Cijene europskih dionica u ponedjeljak su potonule za više od pet posto, a kriza koja trese svjetska tržišta i dalje se nastavlja. Iako su stručnjaci tvrdili da ta kriza neće utjecati na hrvatsko tržište, to se nije pokazalo točnim. Tako je na Zagrebačkoj burzi dionica T-HT-a u jednom trenutku pala na 320 kuna, što je najniža cijena otkad je dionica na burzi. Dan je završila na 317 kuna.
Najviša cijena te dionice bila je prvi dan kad je uvrštena na burzu, 5. listopada prošle godine, i tada je iznosila 419 kuna. Iako su tada dioničari zadovoljno trljali ruke, misleći kako će cijena i dalje rasti, u zadnja dva mjeseca T-HT je najviše dosegao 390 kuna.
- Za tu dionicu realna cijena je do 360 kuna, a od početka je bila precijenjena - rekao je ekonomist HNB-a Branimir Lokin. No analitičari Erste banke tvrde da je dionica T-HT-a jedna od najkvalitetnijih na tržištu, s najvećim potencijalom rasta cijene koja bi u ovoj godini trebala dosegnuti 420 kuna. U ponedjeljak je čak 95 dionica bilježilo veći ili manji pad vrijednosti, dok ih se "zelenilo" samo 14.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mytzek 22.01.2008.

    Dioničarstvo kreditom - idiotarija svjetskog kalibra. Popušio lakom narod, popušili ulagači sa spremnom gotovinom, a profitirale jedino strane banke. Nadam se da će puk drugi put jako razmisliti prije nego uđe u burzovnu avanturu.

  • zeljko_ri 21.01.2008.

    Zar nije Sanader okrivio Jurčića u predizbornoj kampanji da je kriv zbog pada dionica.Kvragu opet taj Jurčić nešto petlja :)

  • skaska 21.01.2008.

    Dajte deca, iduće godine na ovaj isti dan u 16 sati HT dionica bu zaključno vredila 1736,20 kuna. O danu poslije da ne pričam. Gdo se igra na burzi treba se oboružati i strpljenjem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare