To je to što me zanima!

Video: Tuča izrešetala Pašman i Split, Dobra poplavila Ogulin

Djelomično razvedravanje očekuje se tek popodne. Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65
Vidi originalni članak

Obilna kiša, koja stvara probleme u cijeloj zemlji, ne prestaje padati, a tuča je u nedjelju ujutro pogodila Pašman, a nešto prije 11 sati jaka tuča padala je i u Splitu.

Tek se sredinom dana i popodne očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje, no još su mogući pljuskovi. 

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu većinom umjereno, povremeno i jako jugo, mjestimice sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom od 17 do 22, u istočnoj Slavoniji i Dalmaciji do 26 °C. 

U Ogulinu poplavljeni brojni podrumi

Zbog obilnih kiša podigla se razina Dobre u Ogulinju te su poplavljeni dijelovi grada. Vatrogasci su imali više intervencija u kojima su morali ispumpavati podrume stambenih zgrada i poslovnih prostora. Pripremljene su i vreće s pijeskom kojima građani štite svoje zgrade od prodora vode, a trenutno je najkritičnije stanje u naselju Struga.

Iz Stožera civilne zaštite mole građane da po vreće dolaze samo u krajnjoj nuždi, OGportal.

Sava nabujala

Očekuje se vodeni val rijeke Save. Glavnina prognozirane oborine očekuje se danas od danas, 17. rujna do utorka 19. rujna 2017., pri čemu se očekuje, daljnji porast vodostaja vodotoka na području sektora D, s postupnim uvođenjem mjera obrane od poplava, prije svega pripremnih mjera, uz moguće pojave bujični poplava.

TUČA U ROVIŠĆU KOD BJELOVARA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon središnje Dalmacije, obilne kiše preplavile su i velik dio Primorja i Istre. Za sjeverni Jadran te gorsku Hrvatsku na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma. Više od 100 litara po četvornom metru palo je u Crikvenici, Selcu i Novom Vinodolskom, a oborine nisu zaobišle ni otok Krk kao ni istarski Labin i Muntrilj. 

Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

DELNICE

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra.

Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

POPLAVLJENJE ULICE U SELCU

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Na Krku je kiša izazvala najviše problema u središnjem dijelu otoka na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

RAB

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U mjestima Buševec i Rakitovec pored Velike Gorice pala je tuča i u 15 minuta zatrpala cijelo dvorište, javio nam je čitatelj. Tuča kod Velike Gorice bila je toliko jaka da su nam čitatelji koji su vozili javili kako su morali stati uz cestu i pričekati da prođe, a jedan čitatelj iz Kloštara Podravskog kod Koprivnice nam je javio da mu je led razbio glavu dok je pokrivao auto. 

Tuča veličine oraha padala je i na području Dugog Sela, Zagreba. Na Rabu je bujica poplavila ulice.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • njuska70 17.09.2017.

    Ma lako je njima sad su puno love od turista euri kipe pare du da idu dalje u opticaj a ne u modrace da se krije

  • Kragen 17.09.2017.

    Najbolje je zivjeti u brdima.Ravnica je smrt u svakom pogledu.

  • Linz 17.09.2017.

    Pa, dobro ljudi šta radi taj Vakula ??? Gdje je upozorenje ??? Tuča rešeta a njega baš briga ............katastrofa !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare