To je to što me zanima!

Potpisan je ugovor s Turcima, Dina ipak neće otići u stečaj?

Prema informacijama koje sada imam, ugovori su potpisani i poslani u Ministarstvo financija, potvrdio je u petak za Večernji list Predrag Mihaljević iz Sindikata Dine
Vidi originalni članak

Iako je ministar Slavko Linić kazao da se, ako odgovor o prodaji Dine ne stigne danas do kraja dana, u ponedjeljak pokreće stečaj, informacija kojom raspolaže Predrag Mihaljević iz Sindikata Dine budi nadu za ovu tvrtku, za koju je interes pokazao turski investitor.

Podsjetimo, nadzorni odbor matičnog društva Dioki dao je suglasnost za predugovor o prodaji povezanog društva Adriaoil turskom Caliskanu, što je jedan od uvjeta jamstva Vlade od pet milijuna eura od kojih bi trebale biti isplaćene zaostale plaće zaposlenima u Dini i Diokiju. Unatoč tome, radnici Dine jučer su na sat vremena blokirali cestu prema Krčkom mostu, nakon čega se oglasio i ministar Linić i najavio mogućnost pokretanja stečaja.   

– Prema informacijama koje imam, ugovori su potpisani i poslani u Ministarstvo financija – potvdio nam je večeras Predrag Mihaljević, premda službene potvrde o tome još uvijek nema. 

Mihaljević je ponovio kako Dina nije za stečaj , a upravo su poduzimanjem sindikalnih akcija takav scenarij nastojali izbjeći.

– Ako ova tvrtka ode u stečaj, onda cijela Hrvatska može ići u stečaj. U tvrtku i modernizaciju proizvodnje uložen je ogroman novac – kazao je Mihaljević.    

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bezinspiracije 19.08.2012.

    Jadni ti radnici.

  • Robert_007 19.08.2012.

    dokle smo mi "pali" kad nas Turci spašavaju!!!!

  • libeluli 19.08.2012.

    jedino me strah da turci lovu ne uplate na račun šibenika, kako bi hajduk i dalje mogao nastupati u hnl-u... tko zna koji je račun ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare