To je to što me zanima!

Ugovor od dvije milijarde kuna: Kinezi će graditi Pelješki most

Svi smo svjesni koliko je bitno povezati jug Hrvatske s infrastrukturom autocesta. Ovaj most će ostati simbol prvih 7 godina našeg članstva u EU, istaknuo je premijer Plenković
Vidi originalni članak

Republika Hrvatska i kineski konzorcij "China Bridge and Road Corpoartion" u ponedjeljak u Dubrovniku potpisuju ugovor o izgradnji Pelješkog mosta i pristupnih cesta vrijedan 2,08 milijardi kuna

Uz to, potpisat će ugovor o stručnom nadzoru gradnje Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i Instituta IGH, Centra za organizaciju građenja i Invest inženjeringa. 

Potpisivanju će nazočiti premijer Andrej Plenković, ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković, ministar državne imovine Goran Marić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te ministar obrane Damir Krstičević. 

BUTKOVIĆ O PELJEŠKOM: 'Iako Strabag tuži, mi ćemo potpisati ugovor s Kinezima...'

Butković je naglasio da je ovaj projekt od "neizmjerne važnosti za stanovnike tog kraja". 

- Ovo je ostvarenje dugogodišnjeg sna o cjelovitoj Hrvatskoj. I ne povezuje samo teritorij RH nego i Europske unije. Za tri godine ćemo prelaziti preko jednog od 5 najvećih i najljepših u Europi. Mostovi ne povezuju samo teritorije, nego i ljude, pružaju prilike i mogućnosti - rekao je. 

- Ovo je projekt kojim RH postaje jedinstvena. Svi smo svjesni koliko je bitno povezati jug Hrvatske s infrastrukturom autocesta. Ovaj most će ostati simbol prvih 7 godina našeg članstva u EU - izjavio je premijer Plenković te je zahvalio svima koji su na bilo koji način bili uključeni u projekt. 

POSAO DOBILI KINEZI Strabag podnio tužbu: Tražimo odgodu radova na Pelješkom

Podsjetio je i na 375 milijuna eura bespovratnih sredstava koje je Hrvatska dobila od Europske unije. 

Naglasio je i kako neće biti problema sa susjedima iz BiH jer će most biti visok 55 metara te neće utjecati na plovidbu. 

Ugovor s izvođačima potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik konzorcija Zhang Xiaoyuan, piše Dnevnik.hr

 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Lun@777 23.04.2018.

    Nadam se da će se konačno i stvarno izgraditi. Naime, već se gradi 10-tak godina, polagali kamene temeljce već nekoliko puta, a od mosta ništa. Vrijeme je za ponovni početak, ali bome i završetak mosta.

  • matan21 23.04.2018.

    kod nas ni dobra vijest ne moze proci a da se ne pljuje po tom.Podrzite nesto dobro sto se dogada.Puna nam je glava mržnje.

  • Cronik 23.04.2018.

    Sanjam dan kad ce most biti pusten u promet i tako simbolicno spojiti teritorij Hrvatske. Moglo je i bez ovoliko ministara samoreklamera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare