To je to što me zanima!

Potpisana Hitlerova fotografija na aukciji za 173 tisuće kuna

Hitlerov potret našao je novinar Willam Forest. Snimljena je 1929. godine nakon Hitlerova odsluženja petogodišnje kazne zbog pokušaja rušenja vlade u Bavarskoj
Vidi originalni članak

Fotografija nacističkog diktatora Adolfa Hitlera s njegovim autogramom 13. rujna trebala bi se naći na ponudi britanske aukcijske kuće. Početna cijena je 173 tisuće kuna. 

Hitlerov portret pronašao je pokojni britanski novinar William Forest koji je tijekom Drugog svjetskog rata izvještavao s terena. Bio je prvi novinar koji je bio u bunkeru u kojem je Hitler s Evom Braun proveo svoje posljednje dane. Fotografija je pronađena među novinarovom ostavštinom. Snimljena je 1929. godine nakon Hitlerova odsluženja petogodišnje kazne zbog pokušaja rušenja vlade u Bavarskoj. 

- Forrest je bio jedan od najcjenjenijih ratnih izvjestitelja svog vremena. S britanskim trupama došao je u Berlin kad je Crvena armija zauzela grad. Među ruševinama Hitlerovog bunkera našao je ovu fotografiju. Hitler je fotografiju i vlastoručno potpisao i datirao sa 'Landsberg 1925.' Snimljena je nakon što je izašao iz zatvora u kojemu je napisao 'Mein Kampf'. Čini se da je fotografiju držao na zidu kako bi se podsjećao na borbu koju je prošao - rekao je aukcionar Michael Bain za Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • FishyEddy 03.09.2014.

    I to je dio povijesti, te ima svoju vrijednost bez obzira "tko" je na slici ....

  • Sthanga Železni 02.09.2014.

    Slika je iz bunkera u kojem je Hitler s Evom Braun proveo svoje posljednje dane kaj got Sivi vuk - bijeg Adolfa Hitlera - Bestseller.hr aj bok

  • PRCO 02.09.2014.

    dajem 180000 kuna

Komentiraj...
Vidi sve komentare