To je to što me zanima!

Potpuni rezultati: Bandiću 39,74, Josipoviću 60,26%

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva se osvrnuo na komentare oko zabrane Bandićeva spora. Rekao je kako su imali pravo zabraniti ga
Vidi originalni članak

Ivo Josipović je na izborima za predsjednika republike osvojio ukupno 60,26 posto glasova, objavilo je Državno izborno povjerenstvo nakon što su u ponedjeljak prebrojali sve glasove iz Hrvatske i inozemstva. Milan Bandić je osvojio 39,74 posto glasova. Josipović je izgubio jedino u Lici gdje je Bandić skupio 51,95 posto glasova te u inozemstvu gdje je Bandić dobio čak 92,02 posto glasova. Tu je Josipović uspio dobiti tek 9.046 glasova od ukupno 113.820 birača koji su izašli na glasovanje. U Bosni i Hercegovini, gdje je glasovalo 97.735 građana, Josipović je dobio tek 5,571 glas. Glasovalo je ukupno 50,13 posto birača.
Predsjednik DIP-a, Branko Hrvatin, u ponedjeljak je rekao da je sramotno što se u medijima komentiraju odluke izbornog povjerenstva bez da se javnost izvijesti o praksi na temelju koje oni donose doluke. Osvrnuo se na komentare nezavisnih stručnjaka nakon što je DIP zabranio emitiranje Bandićevog spota 'Zacrvenimo Hrvatsku'. Rekao je da su takvi komentari nekorektni te da nije istina da ne postoji zakonska osnova da DIP odlučuje o zabrani. Naveo je kao primjer tri očitovanja Ustavnog suda o njihovim zabranama izbornih spotova iz 1997. Dodao je da će i ovaj put Ustavni sud odlučiti je li zabrana legalna te da će oni tu odluku poštivati.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • johannisthal 11.01.2010.

    Jos samo da se Zagreb rijesi onog psihica (nek ide u Englesku ucit engleski)...onda smo svi zadovoljni i sretni..

  • papaja 11.01.2010.

    I još da dodam, koliko god minusa otkucate na komentar, to ništa ne mjenja, jer ovo što sam rekao su činjenice, a vas činjenice bole. Tako ako mrzite Hercegovce, morate znati da je svaki deseti hrvat na planeti iz Hercegovine, a svaki četvrti je podrijetlom Hercegovac, tako da stvarno imate puno Hrvata za mrziti. Ja vas ne mrzim, ja vas žalim u vašem jadu i kratkovidnosti!!!

  • papaja 11.01.2010.

    Ovoliku količinu mržnje prema jednom djelu punopravnih hrvatskih državljana nisam nigdje vidio. Vi koji sebe nazivate liberalima ste ravni fašistima iz nazi Njemačke. U Hrvatskoj rasisti nisu nacionalisti kako vi kažete, upravo su najveći rasisti oni koji sebe nazivaju liberalima. Meni je smješno da određeni političari cijeli svoj program temelje na promicanju mržnje prema jednom djelu hrvatskih državljana (nek mi neko objasni razliku između Naci Njemačke ako izuzmemo plinske komore). I vi tu priču konstantno pušite. Ako već kažete da BiH Hrvati nisu Hrvati i da nemaju što tražiti u Hrvatskoj, onda se lijepo prestanite kititi s A.B.Šimićem koji je iz Drinovaca BiH, Boban iz Bobanove Drage, Braća Šimići, Alagovac BiH, Kruno Jurčić- Grude-Ružići BiH, Marin Čilić- Međugorje i da ne nabrajam više. Samo ja razumjem vašu mržnju, jer mrzite bolje od sebe, koliko vama god bilo krivo Hercegovci će uvijek biti bolji i biti u vrhu. Bog i Hrvati!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare