To je to što me zanima!

Potrebne jasnije upute: 'U poštu je došao čovjek s potvrdom da je trenutno zaražen koronom'

Nastavio je prosvjedovati i Anton Ramljak, policajac u Poreču. Kaže da nije dobio niti poziv, a kamoli rješenje. Iz Sindikata policije kažu - trebaju jasnije upute
Vidi originalni članak

Dvoje ljudi je u zatvoru zbog krivotvorenja COVID potvrda. Osam ih je kazneno prijavljeno. Građani koji se ne žele testirati ni cijepiti kako bi mogli na posao i danas su nastavili prosvjedovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji, javlja Dnevnik Nove TV.

PROZVALI GA ZBOG POTVRDA Puljak s prosvjednicima: Korona je najveći neprijatelj Hrvatske i moramo se zajedno boriti

Župan Blaženko Boban rekao im je da odluke mora provoditi. Na pitanje jednog od prosvjednika je li kao kršćanin dužan čitati Bibliju, župan je rekao kako je dužan provoditi sve odluke koje se po njegovom uvjerenju ne kose s biblijskim načelima.

Po Šibeniku su postavljeni plakati protiv cijepljenja i nošenja zaštitnih maski.

Nastavio je prosvjedovati i Anton Ramljak, policajac u Poreču. Kaže da nije dobio niti poziv, a kamoli rješenje. Iz Sindikata policije kažu - trebaju jasnije upute.

- U svakom slučaju kod nas u Zakonu o policiji dva dana nedolaska na posao neopravdano je lakša povreda, 3 do 4 teža, a 5 otkaz - navodi Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

PRVI DAN NOVIH MJERA Beroš o prosvjednicima: Ne mogu to shvatiti, to je negiranje svega što je znanost iznjedrila

Nakon što su i oni tražili upute, ravnatelji škola dobili su odgovor od Ministarstva da se drže Zakona o radu.

Suzana Hitrec iz Udruge ravnatelja srednjih škola tumači da nakon prvog upozorenja prolazi nekoliko dana i prilika da se donese test. Ide zatim drugo upozorenje i nakon njega postoji mogućnost da se da otkaz.

Da bi bilo dobro da su prvo stigle upute, a tek onda obvezne COVID potvrde - kaže i Ante Konjuh, ravnatelj Osnovne škole Slano. Jer probleme je imao već prvi dan - u utorak COVID potvrdu nije imalo 16 od 20 zaposlenika. Kaže kako je očekivao da će oni trećeg dana doći raditi.

- Jer, kako bih rekao, oni će pokazivati svoj neposluh ili štrajk, štogod, dokle god ne prijete sankcije, to vam je tako - zaključuje.

Neki nemaju problem sa zaposlenicima. No Hrvatska pošta svakodnevno mora od građana tražiti COVID potvrdu.

BUNT PROTIV POTVRDA Novi prosvjed na Markovom trgu: Plenkoviću vikali da je izdajnik, najavili da će se vratiti

Krešimir Domjančić iz HP-a navodi kako je u nekoliko navrata intervenirala policija.

- Evo, jedan je predočio potvrdu na šalteru da trenutno ima koronu. Ne može ih se kazniti zato što nemaju COVID potvrdu, ali ne mogu ni obaviti uslugu po kojoj su došli u poštu - pojašnjava Domjančić.

Jer prekršajne i financijske sankcije još ne postoje, o njima se tek razmišlja. Ministar Davor Božinović danas bez konkretnih odgovora.

- Onda kad vidimo da nema druge nego poduzeti i neka rješenja koja sankcioniraju određena ponašanja, onda i o tome razmišljamo i donosimo odluke - naglasio je Božinović.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Lotta22 20.11.2021.

    Evo kontra efekta...sad će u inat dolaziti koronaši na šaltere. I što ste postigli time?! Još veću zarazu. Covid potvrde vam imaju redovno -  zaraženi i asimtomatski!

  • Au🤦🏻♂Logike 20.11.2021.

    Ne bum se cepl

  • potvrda za sve 20.11.2021.

    a ovaj koji je pokazao potvrdu da je zaražen... poseban slučaj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare