To je to što me zanima!

Snažan potres zatresao Crnu Goru, osjetili ga i Dubrovčani

Crnu Goru zatresao je potres od 5,3 po Richteru danas oko 11.45 sati. Epicentar je bio 60 kilometara sjeveroistočno od Podgorice na dubini od 10 kilometara
Vidi originalni članak

Crnu Goru zatresao je potres od 5,3 po Richteru danas oko 11.45 sati. Epicentar potresa, prema navodima crnogorskog Zavoda za hidrologiju i seizmologiju, bio je okolici grada Plava, nedaleko od granice Crne Gore, Kosova i Albanije. Destak minuta kasnije uslijedio je nešto slabiji potres na istoj lokaciji, a jačina je bila 3.2 stupnja prema Richteru.

Svjedoci kažu kako je potres trajao kratko, ali je bio snažan. Kako javljaju lokalni portali, potres se osjetio i u Dubrovniku.

Crnogorske Vijesti javljaju da je potres izazvao paniku u Podgorici, Plavu, Gusinju, Andrijevici i Beranama gdje su uznemireni građani izašli na ulice. Zasad nema informacija o šteti.

Blic javlja kako se potres osjetio i u Beogradu. 

- Imali smo pozive građana i iz Vranja, Kragujevca, Kraljeva, iz Zvečana sa Kosova i Metohije. Potres su najviše osjetili građani koji žive na visokim katovima, od petog pa naviše. To nije iznenađenje, jer se takve stvari događaju kada je riječ o mjestima udaljenim od više od 200 kilometara od epicentra - navodli su Blic iz tamošnjeg Državnog seizmološkog zavoda.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 04.01.2018.

    ništa čudno cijeli balkan je na trusnom području

  • Bjelovarčan 04.01.2018.

    da ih je bar odvalilo u more

  • jo2hn8ny 04.01.2018.

    Vidjevši zemljovid, pomislio sam da se osnovala nova proleterska brigada kod crnogoraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare