To je to što me zanima!

Potres od 6,6 Richtera udario Portoriko, porušene su kuće

U potresu je uništena slavna atrakcija Punta Ventana, koja se srušila u more, a stradale su i brojne kuće, te su aktivirana klizišta i odroni
Vidi originalni članak

Snažan potres magnitude 6.6 pogodio je u utorak Portoriko, samo dan nakon potresa jačine 5.8, koji je uništio jednu od najpoznatijih znamenitosti na otoku, Punta Ventana, poznata formacija od stijena na istoimenoj plaži.

Ventana se urušila od posljedica potresa čiji je epicentar bio šest kilometara od obale, ali nije izdano upozorenje za opasnost od tsunamija.

- Osjetile su se jake vibracije posvuda, sve se treslo - rekao je jedan od svjedoka.

Potres u utorak se dogodio ujutro u 6.30, a stručnjaci predviđaju da postoji četiri posto šanse da će Portoriko u narednih tjedan dana pogoditi još jedan ili više potresa jačine veće od 5.8, te da postoji velika vjerojatnost da će ga pogoditi još jedan manji potres.

Vibracije su izazvale nekoliko klizišta i odrona, a nestalo je struje, te je znatno oštećeno više kuća. U nekim mjestima neke su kuće skroz propale u zemlju, a među turistima u hotelima i resortima zavladala je panika kada su pokušali pobjeći na ulicu.

Stanovnici još nisu oporavili od gubitka slavne Ventane, čuda prirode koje se urušilo u more i koje se smatralo ikonom Portorika. 

Inače, Portoriko se svakodnevno 'trese' još od zadnjeg tjedna u prosincu od kada se dogodilo niz potresa jačine od 4.7 do 5.1. Prema riječima seizmologa, potresi se događaju pomicanja sjevernoameričkih i karipskih ploča, koje 'stišću' Portoriko.

Najveći potres u Portoriku dogodio se 1918. godine magnitude 7.3, kada je poginulo 116 ljudi i izazvan je tsunami.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dnodnaportal 07.01.2020.

    Sad kuce sa slika dignit kranom i premjestit ih Kakve su ovo letece kuce

  • 07.01.2020.

    Sad kad krenu komentari, "ovoga nije bilo prije" XD

  • 07.01.2020.

    Uzas, sva sreca pa nitko nije bio u autima

Komentiraj...
Vidi sve komentare