To je to što me zanima!

Potres u Crnoj Gori probudio je mnoge i u Dalmaciji: 'Činilo se kao vječnost koliko je treslo...'

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) koji prikuplja podatke o potresu stiglo je preko tisuću reakcija. Brojni pišu kako su zbog potresa "iskočili iz najdubljeg sna"
Vidi originalni članak

Snažan potres magnitude 5,6 po Richteru probudio je jutros u 4 sata i 6 minuta stanovnike Crne Gore, ali i one diljem Dalmacije. Naime, kako su izvijestili iz Seizmološke službe RH, epicentar bio je 56 kilometra Sjeveroistočno od Dubrovnika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je VII (sedam) stupnjeva EMS.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon prvog, i najjačeg, uslijedio je niz slabijih potresa. Onaj od 3,1 po Richteru zatresao je u 4.30 sati, potom od 2,3 po Richteru u 5.01 sati, još jedan u 5.18 sati od 2,6 po Richteru i posljednji od 2,8 po Richteru u 5.38 sati. Za sada nema podataka o eventualnoj šteti, a prema informacijama tamošnjega Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, šteta je mogla biti izazvana u epicentralnom području.

PROBUDIO MNOGE IZ SNA Prvo je zatreslo 5,6 po Richteru, a onda je uslijedio niz slabijih podrhtavanja: 'Jezivo je treslo'

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) koji prikuplja podatke o potresu stiglo je preko tisuću reakcija. Brojni pišu kako su zbog potresa "iskočili iz najdubljeg sna", a da je zatreslo snažno i trajalo oko 30 sekundi.

Svjedoci pišu kako su potres osjetili i u Splitu, Dubrovniku, Metkoviću, Sarajevu, Mostaru, Zenici, Podgorici, Beogradu...

 - Probudilo me i pobjegla sam iz kuće i tada je otprilike prestao - piše svjedokinja iz Metkovića na EMSC-u.

- Treslo je baš dobro i dugo je trajalo, spavali smo svi u kući, ali je vječnost koliko je drhtalo, kako su sekunde nekad velike... - pišu svjedoci iz Crne Gore.

- Zatreslo se, i to dobro - pišu iz Sarajeva.

"Dugo i snažno", "Jako dugačak potres. Obzirom koliko je trajao i kako se osjetio, tamo i epicentru mora da je jako gadno", "Treslo je baš dobro i dugo je trajalo, spavali smo svi u kući, ali je vječnost koliko je drhtalo, kako su sekunde nekad velike...", "U Dubrovniku se dobro cčulo i treslo. Trajalo 10-ak sekundi", neke su od reakcija.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • uvukovic 14.03.2024.

    Uzasno je citati o potresima, jedna prirodna katastrofa nikad ne dolazi u pravo vrijeme ? Nadam se minimalnim posljedicama i brzom oporavku za sve pogodene.

  • tomcic.stela 14.03.2024.

    Ma grozno je to, sjebano totalno. Nadam se da nitko nije ozlijeden. Priroda ne bira.

  • odragovic 14.03.2024.

    Ma strasno, ne mogu ni zamisliti kako je to moralo biti. Prije par godina smo i mi osjetili potres i boze sacuvaj, nikad necu zaboraviti taj osjecaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare