To je to što me zanima!

Potres u Zagrebu: 'Kuća mi se još nikada nije ovako tresla...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Epicentar je bio 5 kilometara zapadno od Zagreba odnosno 6 kilometara istočno od Ježdovca, na dubini od dva kilometra. Neki dijelovi grada ostali su bez struje
Vidi originalni članak

Zagreb je u utorak navečer zatresao potres jačine 3,2 po Richteru no Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta je kasnije izvijestio da je jačina bila 2,9. Podrhatavanje je zabilježeno u utorak u 20.41 sati , a osjetilo se na širem području Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Epicentar je bio p et kilometara zapadno od Zagreba odnosno šest kilometara istočno od Ježdovca, na dubini od dva kilometra. Neki dijelovi grada ostali su bez struje jer je osam trafostanica ispalo iz sustava opskrbe električnom energijom.

Građani su prvo mislili da se radi o eksploziji. Ljuljanje je trajalo oko tri sekunde.

- Jako se zdrmalo. Mislili smo da će se sve srušiti. Skočili smo i htjeli izaći van iz kuće, ali smo ipak ostali doma kad smo vidjeli da se smirilo. Neki susjedi su mislili da je bila eksplozija - rekao nam je jedan čitatelj s područja Maksimira.

Mnogi su komentirali kako se potres osjetio mnogo jače te su mislili da je magnituda veća.

- Na ovaj način mi se kuća još nikada nije tresla. Bilo je vibracija i ljuljanja, ali u ove 2 sekunde sam mislio da će puknuti popola - napisao je jedan čitatelj.

- Čudan potres. Bila sam uvjerena da je nešto eksplodiralo - napisala je čitateljica.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • nemam_korisničko_ime 16.09.2015.

    loše tresete kameru, uopče neznate napravit snimku potresa, a iz priloženog se vide neuspjeli pokušaji...

  • ružoman 16.09.2015.

    isto sto Amerika radi siromašnim zemljama potresima, cunamijima, pozarima, poplavama itd itd tako i nasi VLADAJUCI s niima u dogovoru zele iskorijeniti siromastvo samo jedan primjer zbog cega su nastale poplave prosle godine jedan od milion nije daleko ni Njemačka s lažima a možda jos i gora od Amerike, nije stvrnost neka bajka nego realno gledano samo nas zele unistiti a i jučerašnji potres na području ZG to je samo upozorenje a to sto oni govore sve je to priroda jeste na neki nacin samo sto ljudima mazu oci s lažima, samo pitanje govori zasto se bas te velike VELESILE UVJEK OGLASE ZA POMOC STRADALIMA NAKOM KATASTROFE?? pa zato sto su u dogovoru ZAHJEVAJUCIH na moblu da se tako nesto dogodi jer je drzava u velikom minusu prema svima pa nemaju rijesenje niti resursa toliko da bi svima pomogli i onda kao svi osteceni dobivaju sicu odstete da da se zadovolje necu nista vise govoriti samo zakljucite

  • ružoman 16.09.2015.

    samo treba citati sta rade vodece sile kao sto su Njemačka i Amerika i zbog cega stvarsju umjetne padaline i potresi ali i druga katastrofalna djela i zasto smo s njima svima u nekim dogovorima i pregovorima pa cete svi povezati konce sa svim krajevima... .

Komentiraj...
Vidi sve komentare