To je to što me zanima!

Potresan iskaz oca Denisa Tota: 'Život nam je potpuno stao, na groblju smo dva puta dnevno'

Za ubojstvo hrvatskog rukometaša optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivim
Vidi originalni članak

Nastavlja se suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota koji je nasmrt pretučen ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skoplju. Kao svjedok je saslušan njegov otac, Igor Tot, koji je izjavio da im je nakon incidenta život potpuno stao.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Da je danas sve u redu, on bi bio tu, igrao bi za Vardar ili Butel, obožavao je Makedoniju. Supruga ne radi, ja radim smanjenim intenzitetom. Stalno idemo na groblje, dva puta dnevno, rekao je Igor.

Dodao je da se nada da će se istina saznati i da krivci moraju biti kažnjeni.

Podsjetimo, za ubojstvo hrvatskog rukometaša optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivim.

Troje okrivljenih izašlo je iz noćnog kluba zajedno s Igorom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila.

Počeli su ga udarati, a kada je pao, nisu se zaustavili. Rukometaš je zadobio teške ozljede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo. U sudnici su optuženi izrazili sućut obitelji, a njihovi odvjetnici ponovno su izjavili da se ne osjećaju krivim.

-Ne slažemo se s pravnom kvalifikacijom kaznenog djela jer trojica optuženih nisu imali element namjere, prenosi Večer. 

NOVI DETALJI ISTRAGE Policija je gledala dok su Denisa u nesvijesti cipelarili na podu: 'Tu se nešto opasno prikrivalo'

Odvjetnik jednog od optuženih, Angela Georgievskog, rekao je da će iz dokaza s kojima sud trenutno raspolaže, dokazati da Angelo nije mogao jednim udarcem ruke nanijeti kobnu posljedicu Denisu Totu. 

- Kao što su pojmovi pravda i pravo imaju mnogo zajedničkih karakteristika, a ne znače isto, tako i posljedica smrti od kaznenog djela i ubojstva imaju zajedničke karakteristike, ali smrt osobe ne predstavlja uvijek ubojstvo, dodao je odvjetnik. 

Drugi odvjetnici optuženih složili su se s njim te dodali da se ne može govoriti o ubojstvu jer nije bilo predumišljaja. 

- Iz iskaza ćemo dokazati da je oštećeni bio u vidno alkoholiziranom stanju, iako to nekim čudom nije utvrđeno i nemamo takve informacije. Količina alkohola u krvi žrtve nije utvrđena. Od vještačenja i stručnih osoba ćemo dokazati da su ozljede opasne po život u ovom događaju posljedica pada, izjavila je odvjetnica optuženog Andreje Kostovskog. 

PROŠIRIT ĆE ISTRAGU? Osumnjičeni za ubojstvo Denisa Tota su ispričali dvije verzije o tome što se zbilo kobne noći

Ujedno su najavili da će uspjeti dokazati da udarci nisu bili uzrok Totove smrti. 

S druge strane, tužiteljica Tanja Trajchevska na prošlom je ročištu dala uvodnu riječ u kojoj je opisala kobni događaj. Svađa trojice okrivljenika započela je u taksiju, a potom se nastavila izvan njega. Preraslo je u fizički obračun u kojem je Tot dobio nekoliko udaraca, najprije šakama u glavu, od kojih je pao na asfalt. Dok je ležao, prema tvrdnjama tužiteljstva, dobio je više udaraca nogom i rukom po glavi i tijelu. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • camargue 14.09.2022.

    Nije mi jasno kako neki je..vetar može tako lako onesposobiti profesionalnog sportaša. Loša je stvar ako si sportaš i ujedno preveliki dobrica. Kad sam bio 20 godina povremeno sam boksao, trenirao sam toliko udarajući vreću s vlažnim pijeskom da nisam osjećao šake. Dasku od 5 cm sam šakom lomio kao čekićem, dizao utege, trčao 10 km s pješčanom utezima na nogama i torzu...... Bio sam dobar momak, ali do određene granice. Ovo mi nije jasno rukometaš mora imati izbačaj, brzinu, otpornost na vanjsku silu i udarce,  snagu, strašan udarac, očekivao bih da će ih sve troje pomesti kao metlom......  Međutim, predobar ćovjek i eto. Sućut obitelji.

  • 14.09.2022.

    Oni su ga bacili na pod. S njegovim umiranjem veze nemaju. Tragedija je da će ovo proći. I to glatko.

  • donatien 14.09.2022.

    Na kraju će dokazati da je umro od starosti. To je taj zločinački pravni sustav podesan samo za podobne

Komentiraj...
Vidi sve komentare