To je to što me zanima!

Potresne fotografije: Tek rođene bebe morali su seliti u podrume

Ruske vojne snage projektilima su pogodile brojne bolnice diljem Ukrajine, dječje vrtiće te sirotište. Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba napade naziva zločinom i kršenjem Rimskog statuta
Vidi originalni članak

Kako bi ih spasili od granatiranja ruskih okupatora, hrabri liječnici i medicinske sestre iz sigurnosti neonatologije dječje bolnice u Dnjepru na istoku Ukrajine u podrum su prebacili bebe stare samo nekoliko sati. Tek rođene bebe smještene su u improvizirano sklonište u zgradi, a riječ je o oko dvanaest tek rođenih beba, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

 

- Ovo je odjel intenzivne njege novorođenčadi. U ratnom skloništu. Možeš li zamisliti? Ovo je naša stvarnost – kazao je dr. Denis Surkov (51), šef odjela za novorođenčad.

I ostale bolnice diljem Ukrajine pretrpjele su brojna oštećenja uslijed napada ruskih snaga.

SITUACIJE SE NE SMIRUJE STRAŠNA SNIMKA! Pogledajte trenutak u kojem ruska raketa pogađa neboder u centru Kijeva

Rusi gađaju stambene zgrade

Šokantne snimke snimljene su i u Melitopolju, na jugoistoku ratom razorene zemlje.

Snimke pokazuju buktinju u blizini bolnice prije eksplozija u samoj zgradi. Onkološki centar druge bolnice također je bio u plamenu nakon što su ruske snage otvorile vatru na zgradu.

PROTIV INVAZIJE Kći Putinovog glasnogovornika rekla 'ne ratu', objava je ubrzo nestala s njezinog Instagrama

Ratni zločin

Ruski projektili, kako se navodi, uništili su i jedan dječji vrtić, a po snimkama dronom čini se da se ispred zgrade vide tijela dvoje odraslih osoba oblivenih krvlju.

Ogorčeni ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba napisao je na Twitteru: “Današnji ruski napadi na dječji vrtić i sirotište su ratni zločini i kršenje Rimskog statuta.

POTRESNE SCENE IZ UKRAJINE VIDEO 'Mama, tata, volim vas najviše!' Tenisačica u suzama napustila roditelje u okupaciji

Djecu skrivaju u metroe

Zajedno s Uredom glavnog tužitelja prikupljamo ove i druge činjenice koje ćemo odmah poslati u Haag.Odgovornost je neizbježna."

Ovih dana svijet su obišle i snimke uplašene ukrajinske djece koja su odvedena u podzemne tunele metroa kako bi se sklonila od ruskog granatiranja.

Pogledajte video: Bitka za Kijev

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 26.02.2022.

    Koji užasan početak jednog malog zivota i majčinstva... Umjesto da se bezbrižno slavi rođenje, majke same i zabrinute, većina ni ne zna gdje su im trenutno partneri...

  • sljastrava 26.02.2022.

    Svjetske vođe gladne moći.Jednoga dana netko će prirediti rat i nitko neće doći.

  • 26.02.2022.

    Nema povratka , kako god završilo svijet nikad neće biti isti. Odnosi su narušeni i neće biti popravljeni sljedećih 100 godini . NATOu i Americi je najpametnije da si nađu saveznike jer iako se Kina i Indija drže postrani oni su više opredjeljenji za Rusiju , a među najjačim vojskama su. Pitanje direktnog sukoba između zapada i Rusije je pitanje vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare