To je to što me zanima!

Potvrđeni su novi slučajevi, u Hrvatskoj dosad 130 oboljelih

Po posljednjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih.  Najviše je oboljelih u Zagrebu
Vidi originalni članak

Nakon što su u u petak popodne potvrđena  dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Hrvatsko je ukupno 130 oboljelih. 

Po posljednjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih. 

MJERE ZAŠTITE Zbog korona virusa, zatvaraju dječja igrališta širom Hrvatske
Najviše je oboljelih u Zagrebu, gdje je utvrđeno 60 slučajeva zaraze. Slijede Istarska županija sa 16 te Primorsko- goranska s 13 potvrđenih slučajeva.  U petak je prvi put potvrđeno u jednom danu više od 20 novih slučajeva zaraze.

U Zagrebu i još nekim gradovima zatvaraju se dječja igrališta, a nadležne službe najavljuju mjere za vjenčanja i sprovode i moguće ograničavanje javnog prometa.

MOST: 'Hitno obustaviti ovrhe u ovoj krizi epidemije korona virusa'

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore (HLJK) Ana Soldo izjavila je Hini da je, prema dojavama ljekarnika s terena, do petka navečer u detektirano više od 50 osoba koje su ušle u ljekarne i time prekršile mjeru samoizolacije zbog sumnje na koronavirus.
U 9 sati održat će se konferencije za medije Stožera civilne zaštite na kojoj će javnost izvijestiti o najnovijim informacijama. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • realista 7 21.03.2020.

    mislim da su cifre vece

  • Adrian1 21.03.2020.

    Mislim da su se naši pogubili u brojanju kontakata kontaktovih kontakata i da je samo pitanje dana kad ćemo početi umirati pred bolnicama jer nas neće imati tko spojiti na respiratore.

  • Slavonka60 21.03.2020.

    Dječje igralište u Gajnicamo i dalje u upotrebi. Manje je djece ali ih ima. Naravno da su sa njima roditelji koji se međusobno poznaju. Dobivam dojam da nisu svjesni ničega što se događa? Mladi ljudi oko 23 sata se počinju družiti u parku. Galama do neko doba u noći. Možda i nama treba policijski sat kao u drugim državama da poslije 20 sati niko nesmije vani biti? Ne razumijem te ljude. Kako se ne boje, kako nemaju odgovornost??

Komentiraj...
Vidi sve komentare