To je to što me zanima!

Povećali su ponudu: Od jeseni besplatan internet u 74 škole

Učenici će na raspolaganju imati 2 gigabajta mjesečnog prometa umjesto jednog. Informatika se uvodi u sve osnovne škole kao obvezan predmet u petim i šestim razredima
Vidi originalni članak

Zahvaljujem teleoperaterima na uključivanju u projekt Škola za život. Sve je to dio digitalne transformacije škola jer naši učenici zaslužuju jednake šanse kao njihovi vršnjaci u drugim zemljama EU. Ovo je sjajan primjer kvalitetne suradnje gospodarstva i države.

Izjavila je to ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nakon što je njeno ministarstvo u sklopu provedbe pilot-programa Škola za život potpisalo ugovore s tri teleoperatera. Tako će teleoperateri za svakog učenika i nastavnika u školama u kojima će se provoditi eksperimentalni program osigurati SIM karticu i besplatan pristup određenim stranicama s obrazovnim sadržajima.

- Od jeseni kreće eksperimentalni program u 74 škole, informatika se uvodi u sve osnovne škole kao obvezan predmet u petim i šestim razredima - istaknula je ministrica Divjak. Predstavnici teleoperatera izrazili su zadovoljstvo uključivanjem u pilot-program.

- Veseli nas što sudjelujemo i tako pomažemo u digitalizaciji obrazovnog sustava u Hrvatskoj - kažu iz Tele2 Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ri_ko_k_sni_123 22.07.2018.

    Nije bas da razumijem ovaj clanak, ali ok. Zasto 2gb umjesto 1gb, zasto ne flat? Pa bar je danas flat internet jeftin. A ne razumijem ni sto ce im SIM kartice... Valjda se onda misli na internet na mobitelu, sto opet nema bas smisla

  • gvanja 22.07.2018.

    Koja sramota....

  • maratonac12 22.07.2018.

    kako je to ljepo u Hr školstvo nije za sve isto sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare