To je to što me zanima!

'Povećanje plaće bez promjene uredbe nikako ne bi bilo dobro'

Ministrica je dodala kako sindikati i zaposleni u školama odlučuju o nastavku štrajka te rekla kako je premijerova ponuda dobra u paketu, ako dolazi uz razmatranje uredbe o koeficijentima složenosti poslova
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (52) poručila je u četvrtak da je najavljeno povećanje plaća za 6,12 posto svim javnim i državnim službenicima dobro samo ako se istovremeno mijenja i uredba o koeficijentima složenosti poslova.

- Paket je dobra odluka, povećanje plaća i promjena uredbe. Samo povećanje plaća bez promjene uredbe ne bi bilo dobro - izjavila je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.

O POVEĆANJU PLAĆA Vučković: 'Vlada radi sve ono što je najavila, korak po korak'

Dodala je kako sindikati i zaposleni u školama odlučuju o nastavku štrajka te je ponovila kako je premijerova ponuda dobra u paketu, ako dolazi uz razmatranje uredbe o koeficijentima složenosti poslova.

- Zato je važno sjesti za stol sa sindikatima i dogovoriti dinamiku kako će se to napraviti, to se zove socijalni dijalog - kaže Divjak. Kada bi moglo doći do promjene uredbe ministrica ne zna.

- Rokove će morati dati premijer jer je to njegov prijedlog. I dalje ide socijalni dijalog sa sindikatima - dodala je.

Novinari su je pitali i hoće li HNS inzistirati da se koeficijenti reguliraju do donošenja novog proračuna.

- To je pitanje za HNS, koliko sam ja razumjela poruku jučer, u paketu je to prihvatljivo - poručila je Divjak. 

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek (49) kratko je poručila da su svi zaposleni u javnim i državnim službama potplaćeni s obzirom na svoju stručnost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare