To je to što me zanima!

'Povećanje rodiljnih naknada put je prema delimitiranju...'

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u četvrtak da je povećanje rodiljnih naknada za drugih šest mjeseci dopusta put prema potpunom delimitiranju...
Vidi originalni članak

U ovom trenutku smo ih povisili u onom iznosu koliko je moguće, vodeći računa o održivosti proračuna i odgovornom upravljanju javnim financijama. To je svakako put prema potpunom delimitiranju, međutim moramo biti svjesni činjenice da i mnoge europske zemlje koje su bogatije od Hrvatske nemaju u potpunosti delimitirane rodiljne naknade, kazala je Bedeković prije sjednice Vlade.

Dodala je da povećanje na 5654 kune, odnosno 1660 kuna više u odnosu na postojeće stanje stoji 120 posto proračunske osnovice, a od 1. travnja 2020. bit će 170 posto proračuna.

ZA PRAVA DJECE Hrvatska donijela prvi 'dječji proračun': Iznosi 18 milijardi

Bedeković nije željela spekulirati koliko bi koštalo državni proračun ako bi se u potpunosti delimitirale rodiljne naknade.

- U onom trenutku kada bude vrijeme da se razmišlja o potpunom delimitiranju, naravno da ćemo otvoriti raspravu i komunikaciju i da ćemo napraviti sve potrebne iskorake, dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare