To je to što me zanima!

Povjerenik za sigurnost HNS-a osuđen na šest mjeseci uvjetno

Miroslav Marković je 2008., dok je radio u policiji, zlorabio položaj i ovlasti odnosno u policijskom sustavu je neovlašteno provjerio dosje žene koja je bila zaposlena u zagrebačkom krojačkom salonu
Vidi originalni članak

Povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora. No u zatvor neće ako sljedeću godinu dana ne počini kazneno djelo. 

Teretio se da je 1. prosinca 2008. godine, dok je bio načelnik Prve policijske postaje u Zagrebu, na traženje nepoznate osobe u policijskom sustavu neovlašteno provjerio dosje žene koja je u to vrijeme bila zaposlena u jednom zagrebačkom krojačkom salonu.

Učinio je to iako ni zbog čega nije bila sumnjiva niti je policija nad njom provodila ikakvo kriminalističko istraživanje. Podatak da je bila kazneno prijavljena zbog krađe, Marković je proslijedio vlasniku krojačkog obrta, inače svom poznaniku, zbog čega radnici nije produžen radni odnos.

Istim presudom Marković je zajedno s Brankom Tolušićem nepravomoćno oslobođen optužbi da je 27. lipnja 2008. godine u prostorijama Policijske postaje Trešnjevka u Zagrebu provjerio radnike čija mu je imena dao Tolušić, suradnik jednog trgovačkog društva.

Marković je povjerenikom za sigurnost HNS-a postao 2016.,godine. Diplomirani inženjer prometa je od 13. travnja 1992. do 31. prosinca 2015. bio zaposlen u PU zagrebačkoj gdje je prošao put po od policajca do načelnika postaje. Od 2006. je radio na osiguranjima javnih okupljanja i nogometnih utakmica. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 06.11.2018.

    Strašnog li kaznenog djela,pa nije ništa ukral,a uvid u evidenciju kaznenih dijela dostupan je svakom policajcu,a da je nešto dobio ,dobio bi ziher otkaz.

  • Ironfist 06.11.2018.

    Koji lik🤣

  • AmbrozStubički 06.11.2018.

    Presuda je, Miroslav no, no biti zločest. Bravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare