To je to što me zanima!

Povjerenstvo odlučilo: Ivo se može vratiti u saborske klupe!

Još uvijek nije poznato gdje će Sanader sjediti u Saboru. Nagađa se da će mu društvo raditi laburist Lesar i Damir Kajin (IDS) s kojima nije u najboljim odnosima...
Vidi originalni članak

 Ivo Sanader može se vratiti u saborske klupe, jednoglasno je odlučilo Mandatno imunitetno povjerenstvo, iako je ranije potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks njegov povratak ocijenio kao 'možebitan'. Mandat će mu se aktivirati u petak 22. listopada, a istoga dana prestaje mandat njegovoj zamjenici u zastupničkim klupama Željani Podrug (HDZ). Naime, Sanader je zahtjev za aktiviranje mandata predsjedniku Sabora Luki Bebiću uputio 14. listopada, izvijestio je predsjednik MIP-a Damir Sesvečan. Ivan Drmić (HDSSB) demantirao je napise u medijima kojim ga se, kaže, dovodilo u kontekst spletki i intriga da s HDZ-om želi zaustaviti povratak Ive Sanadera u Sabor. Tvrdi da s HDZ-ovcima nije razgovarao o tome kako će glasati, nego samo sa članovima svoje stranke.

- Moramo poštivati zakone koje sami donosimo i nije u redu da ih bilo kakvim spletkama i intrigama pokušavamo prekršiti koliko god pokušavali na taj način zaštiti svoju stranku. Javna je tajna da ne cijenim Ivu Sanadera, ali smatram da to nije razlog da dignem ruku i glasam za nešto što je suprotno zakonima koje je Sabor izglasao - rekao je Drmić. Tvrdi i da mu nije drago što će se ovom odlukom još jedan zastupnik s HDZ-ove liste doći u parlament i što će oni iz dana u dan, pred izbore, biti sve jači.

- Ivo Sanader je bio i ostao problem HDZ-a, a ne SDP-a. Nama njegov glas i njegova podrška ne trebaju i mi se njegovih govora ne bojimo. Mi mu nismo bili ni zamjenici ni pomagači. Nikada mu nismo pljeskali i naš aplauz neće dobiti ni kada bude polagao prisegu. A zastupnici HDZ-a neka paze da ih ne ponese sjećanje na stara dobra vremena, da mu ne zaplješću, jer bi ih mogli izbaciti iz stranke - rekao je Arsen Bauk (SDP). Damir Sesvečan (HDZ) na to je uzvratio da će sada SDP imati glas više vezano uz njihov zahtjev za izglasavanje nepovjerenja premijerki Kosor.

- Ne morate sve ponoviti što premijerka kaže - uzvratila mu je Gorana Sobol (SDP). Nakon kraće prepirke, pristupili su glasovanju. Članovi MIP-a prihvatili su i da se Mladenu Barišiću aktivira i zamrzne zastupnički mandat. Iz povjerljivih izvora doznajemo da Sanadera još tajno čuva policija iako mu je zaštita ukinuta u rujnu.

Sanader će sjediti kraj Lesara i Kajina?

Po povratku Sanadera u zastupničke klupe, još uvijek nije poznato gdje će sjediti bivši premijer. Njega u zastupničkim klupama mijenja Željana Podrug. S obzirom da je Sanader izbačen iz HDZ-a za očekivati je da ipak neće sjesti među bivše kolege, na mjesto koje mu je čuvala Podrug. U saborskim kuloarima sve se više nagađa da bi Sanader društvo mogao raditi laburistu Dragutinu Lesaru s kojim nije u najboljim odnosima. U neformalnom razgovoru Lesar se ranije našalio kako je izvjesno da će HDZ-ovci Sanadera premjestiti u klupu pored njega i Damira Kajina (IDS). Oni sjede u zadnjim klupama pa bi tako Sanader mogao glumiti snimatelja jer oni sjede sa zastupnicima u zadnjim redovima dok traje prijenos sjednica. Lesar o toj temi više ne želi razgovarati i poručuje da će o tom pitanju presuditi Predsjedništvo Sabora. S druge strane Kajinu je svejedno gdje će bivši premijer sjediti, no cinično napominje:

- Možda bi najbolje mjesto za njega bilo ono odbjeglog Branimira Glavaša, koji ga je ustoličio na mjesto šefa HDZ-a i brojao mu glasove na stranačkom saboru, ali on već ima zamjenu - rekao je. Ako Sanader zasjedne u njegovu blizinu, Kajin ne vidi razloga zašto s njim ne bi komunicirao, ali tvrdi da sigurno s njim neće surađivati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • AnaKnežević 20.10.2010.

    Ljudi zaradite priko people stringsa!! Stvarno funkcionira, dobja san 20 dolara u 10 prvih dana, ne moze se zivit od ovoga, ali je dobar izvor za pristojni deparac! besplatno je pokusajte! klik vamo: http://www.peoplestring.com/?u=novac http://www.youtube.com/watch?v=rVvIjB_x8ik

Komentiraj...
Vidi sve komentare