Obavijesti

News

Komentari 1

Povjerenstvo odlučilo: Ivo se može vratiti u saborske klupe!

Povjerenstvo odlučilo: Ivo se može vratiti u saborske klupe!
5

Još uvijek nije poznato gdje će Sanader sjediti u Saboru. Nagađa se da će mu društvo raditi laburist Lesar i Damir Kajin (IDS) s kojima nije u najboljim odnosima...

VIDEO

 Ivo Sanader može se vratiti u saborske klupe, jednoglasno je odlučilo Mandatno imunitetno povjerenstvo, iako je ranije potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks njegov povratak ocijenio kao 'možebitan'. Mandat će mu se aktivirati u petak 22. listopada, a istoga dana prestaje mandat njegovoj zamjenici u zastupničkim klupama Željani Podrug (HDZ). Naime, Sanader je zahtjev za aktiviranje mandata predsjedniku Sabora Luki Bebiću uputio 14. listopada, izvijestio je predsjednik MIP-a Damir Sesvečan. Ivan Drmić (HDSSB) demantirao je napise u medijima kojim ga se, kaže, dovodilo u kontekst spletki i intriga da s HDZ-om želi zaustaviti povratak Ive Sanadera u Sabor. Tvrdi da s HDZ-ovcima nije razgovarao o tome kako će glasati, nego samo sa članovima svoje stranke.

- Moramo poštivati zakone koje sami donosimo i nije u redu da ih bilo kakvim spletkama i intrigama pokušavamo prekršiti koliko god pokušavali na taj način zaštiti svoju stranku. Javna je tajna da ne cijenim Ivu Sanadera, ali smatram da to nije razlog da dignem ruku i glasam za nešto što je suprotno zakonima koje je Sabor izglasao - rekao je Drmić. Tvrdi i da mu nije drago što će se ovom odlukom još jedan zastupnik s HDZ-ove liste doći u parlament i što će oni iz dana u dan, pred izbore, biti sve jači.

- Ivo Sanader je bio i ostao problem HDZ-a, a ne SDP-a. Nama njegov glas i njegova podrška ne trebaju i mi se njegovih govora ne bojimo. Mi mu nismo bili ni zamjenici ni pomagači. Nikada mu nismo pljeskali i naš aplauz neće dobiti ni kada bude polagao prisegu. A zastupnici HDZ-a neka paze da ih ne ponese sjećanje na stara dobra vremena, da mu ne zaplješću, jer bi ih mogli izbaciti iz stranke - rekao je Arsen Bauk (SDP). Damir Sesvečan (HDZ) na to je uzvratio da će sada SDP imati glas više vezano uz njihov zahtjev za izglasavanje nepovjerenja premijerki Kosor.

- Ne morate sve ponoviti što premijerka kaže - uzvratila mu je Gorana Sobol (SDP). Nakon kraće prepirke, pristupili su glasovanju. Članovi MIP-a prihvatili su i da se Mladenu Barišiću aktivira i zamrzne zastupnički mandat. Iz povjerljivih izvora doznajemo da Sanadera još tajno čuva policija iako mu je zaštita ukinuta u rujnu.

Sanader će sjediti kraj Lesara i Kajina?

Po povratku Sanadera u zastupničke klupe, još uvijek nije poznato gdje će sjediti bivši premijer. Njega u zastupničkim klupama mijenja Željana Podrug. S obzirom da je Sanader izbačen iz HDZ-a za očekivati je da ipak neće sjesti među bivše kolege, na mjesto koje mu je čuvala Podrug. U saborskim kuloarima sve se više nagađa da bi Sanader društvo mogao raditi laburistu Dragutinu Lesaru s kojim nije u najboljim odnosima. U neformalnom razgovoru Lesar se ranije našalio kako je izvjesno da će HDZ-ovci Sanadera premjestiti u klupu pored njega i Damira Kajina (IDS). Oni sjede u zadnjim klupama pa bi tako Sanader mogao glumiti snimatelja jer oni sjede sa zastupnicima u zadnjim redovima dok traje prijenos sjednica. Lesar o toj temi više ne želi razgovarati i poručuje da će o tom pitanju presuditi Predsjedništvo Sabora. S druge strane Kajinu je svejedno gdje će bivši premijer sjediti, no cinično napominje:

- Možda bi najbolje mjesto za njega bilo ono odbjeglog Branimira Glavaša, koji ga je ustoličio na mjesto šefa HDZ-a i brojao mu glasove na stranačkom saboru, ali on već ima zamjenu - rekao je. Ako Sanader zasjedne u njegovu blizinu, Kajin ne vidi razloga zašto s njim ne bi komunicirao, ali tvrdi da sigurno s njim neće surađivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi