To je to što me zanima!

Utvrdili su devet kandidata za Povjerenstvo za sukob interesa

Za predsjednicu Povjerenstva predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Njih dvije kandidatkinje su i za članove povjerenstva, a tu su još i Tončica Božić, Davor Ivanjek....
Vidi originalni članak

Saborski odbor za izbor i imenovanja utvrdio listu kandidata za novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Aktualnom sazivu mandat ističe u nedjelju, a Sabor bi o novom sazivu trebao glasati u srijedu ili petak. Tada će saborski zastupnici na novi mandat izabrati predsjednicu povjerenstva te četiri člana. 
 
Za predsjednicu Povjerenstva predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Njih dvije kandidatkinje su i za članove povjerenstva, a tu su još i Tončica Božić, Davor Ivanjek, Aleksandra Ileković Jozić, Nataša Novaković, Tatjana Vučetić, Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić.

- Prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, Odbor bi Saboru na glasovanje "u pravilu trebao ponuditi listu od dvostruko više kandidata" nego ih se bira, dakle, po minimalno dva kandidata za predsjednika te osam kandidata za članove, pojasnio je predsjednik Odbora Ante Sanader (HDZ).

Arsen Bauk (SDP) rekao kako on "u pravilu" tumači i kao mogućnost da se predloži onoliko kandidata koliko se bira odnosno njih pet. SDP-ov prijedlog bio je da se uz kandidate koje je predložila većina na listu dodaju Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić što je i prihvaćeno. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mestar 09.02.2018.

    Jesu li drugovi skojevci opet izabrali svoje pastire vukove/cice da im cuvaju n ovce, papire i ugovore? Ne vjeruju oni nikome nego svojim strucnjacima koji godinama pribiru knjige i sve je cisto i zakonito. Sto zna Alvarez i jegova Americka ekipa o poslovanju, vodenju knjiga prema nasim balkanskim strucnjacima/ eto maric je studirao na tom njihovom svijetskom najpriznatijem univerzitetu covjek je radio u agrokorovom racunovodstvu pa nije nista znao ni da je njegovoj sada tvrtki gdje radi agrokor kako sam negdje procitao samo jednu stnicu od milijardu i po PDV -a duzan. Hm, PDV-a znam da prehrambeni trgovacki lanac moze izgubit na pokvarenom vocu, povrcu i ostaloj pokvarljivoj robi ali na PDV-u to samo moze na brdovitom baklanu.

  • 09.02.2018.

    i povjerenstvo treba kontrolirati što rade

  • korisničko ime zauzeto 09.02.2018.

    pa kak ja vidim svi su oni već sad u sukobu interesa jer svaki ima neki interes

Komentiraj...
Vidi sve komentare