To je to što me zanima!

Jednoglasno odlučili: Pokreće se postupak protiv Karamarka

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je na sjednici odluku o pokretanju postupka protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je jednoglasno odlučilo da se pokrene postupak radi utvrđivanja je li prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa tvrtki njegove supruge i Josipa Petrovića. Također utvrđivat ce se je li Karamarko propustio javno deklarirati odnos navedenih tvrtki.

Povjerenstvo se u srijedu oko 10.30 sati povuklo na vijećanje te su nakon 15 minuta vijećanja donijeli odluku.

Izvjestitelj je rekao da Povjerenstvo na zahtjev mora pokrenuti postupak, a osim zahtjeva Karamarka stigla je i jedna anonimna prijava.

Povjerenstvo treba utvrditi je li Karamarko na bilo koji način predlagao, sudjelovao i odlučivao oko donošenja odluka vezano uz arbitražni postupak Ine i MOL-a. Također, treba utvrditi bi li arbitražni postupci vezani za Inu mogli i ubuduće utjecati na Karamarka, te je li on propustio javno deklarirati okolnosti poslovnog odnosa između tvrtke njegove supruge i tvrtke Joze Petrovića. Zatražili su od Vlade, Drimie i Petrovića da im dostave dokumentaciju. Zanimat će ih i da im Karamarko odgovori je li se o Ini raspravljalo na užim tijelima stranke.

O samoj sjednici oglasio se i Karamarko u utorak navečer na svom Facebook profilu.

- Dobro je što će Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na sutrašnjoj sjednici pokrenuti postupak u kojem će odlučivati radi li se u ovoj situaciji o sukobu interesa. Zahtjev sam podnio osobno pa je Povjerenstvo prema Zakonu obvezno pokrenuti ovaj postupak. Nadam se da će svoju odluku donijeti što prije - objavio je Karamarko.

 

Idi na 24sata

Komentari 556

  • Symbian 19.05.2016.

    Digitalizacija ii ... digitalizacija ... Tupilo!

  • fenix77 19.05.2016.

    Srediti će Karamarko ekipu , a možda se i rastati kako nebi bilo sukoba interesa gdje jedan bračni "drug" treba braniti državne interese, a drugi savjetuje kako oteti od tre države?? Veleizdaja, ne samo sukob interesa. Prijedlog povjerenstva, na Goli otok s akterima.

  • Ana H 19.05.2016.

    Što smo mogli očekivati od crvenih nego laži i podmetanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare