To je to što me zanima!

Janša poručio: Pregovori s Hrvatskom su u završnoj fazi

Erjavec je pitanja vezana za Ljubljansku banku i Hrvatsku praktički doveo do kraja, a to bi moralo biti u interesu Slovenije, smatraju u stranci Pozitivna Slovenija
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Janez Janša je u subotu u Rogaškoj Slatini na proslavi obljetnice Slovenske demokratske stranke (SDS) prvi put komentirao odluku o povlačenju ministra Erjavca iz pregovora o Ljubljanskoj banci. Janša je poručio da su pregovori s Hrvatskom u završnoj fazi. 

- S obzirom na to da je taj proces u završnoj fazi želimo osigurati kontinuitet. Ne radi se o oduzimanju ovlasti ministru, jer svaki predstavnik države - predsjednik države, predsjednik vlade i ministar koji se sastane s delegacijom druge države za sadržajne susrete, za to treba posebno odobrenje Vlade koja vodi brigu za te pregovore - rekao je Janša, prenosi HRT.

'Povlačenjem Erjavca Janša je stavio državni interes na kocku'

Iz najveće slovenske parlamentarne stranke poručili su da je premijer Janez Janša odlukom o povlačenju ministra vanjskih poslova Karla Erjavca iz pregovaračkog postupka s Hrvatskom napravio pogrešku. 

- Erjavec je pitanja vezana za Ljubljansku banku i Hrvatsku praktički doveo do kraja, a to bi moralo biti u interesu Slovenije - u subotu je priopćenjem poručila Alenka Bratušek, parlamentarna zastupnica Pozitivne Slovenije.

Navela je da je premijer Janša ovim potezom prekršio dogovor političkih prvaka s predsjednikom države Borutom Pahorom da će se sve stranke potruditi za okončanje pitanja Ljubljanske banke i ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma s Europskom unijom.

- Premijer je zbog svojih unutarnjih političkih teškoća očito spreman sve staviti na kocku, pa i državni interes - ocijenila je Bratušek, prenosi 24ur

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 19.02.2013.

    Uskoro ćemo kupovati skupi plin i naftu sa slovenskih platformi na Sjevernom Jadranu. Toliko o "dogovoru".

  • putnik964 17.02.2013.

    Janša poručio: Pregovori s Hrvatskom su u završnoj fazi...još samo da se kaže štedišama da će svakako dobiti novac ali za negdje otprilike dvadesetak godina kad se Slovenija malo oporavi od ove krize...

  • sonny42 17.02.2013.

    Htjeli to neki priznati ili ne ali nam Slovenci već 20-ak godina drže lekciju kako se štite vlastiti interesi.Nekima se čini da se dodvoravaju..pitam kome..Francuzima..Njemcima..Britancima ili možda sjevernjacima??Mi smo se za tili časak odrekli svoga gospodarskog pojasa..a kako vidim i štediše su 'popušile' .Poderali smo koljena do guze klanjajući se i moleći EU da nas primi..pitam se čemu sve to..zbog nekakvih novaca koje ionako nećemo vidjeti..mi 'sitni zub'..

Komentiraj...
Vidi sve komentare