To je to što me zanima!

Povratak HDZ-ovih spavača: Valentić i Gregurić su spremni

Nikica Valentić i Franjo Gregurić jamci su HDZ-ovog gospodarskog programa. Njime će Tomislav Karamarko pokušati osvojiti vlast i preporoditi poljoprivredu i oživjeti tranzit
Vidi originalni članak

Na interno predstavljanje HDZ-ova gospodarskog programa, za predstojeći gospodarski forum Tomislav Karamarko pozvao je Nikicu Valentića i Franju Gregurića. Taj dvojac, koji mnogi identificiraju kao najistaknutije predstavnike takozvane menadžerske struje u HDZ-u, trebali bi javnosti sugerirati kako se stranka kani fokusirati na gospodarstvo.

Valentić je otac hrvatskog stabilizacijskog programa, jednog od rijetkih kojeg struka i danas ocjenjuje povoljno. U nekoliko posljednjih medijskih istupa, Valentić je pokazao političku širinu, ali i svijest o problemima u kojima se zemlja nalazi. Kritičari mu ipak zamjeraju neuspjehe s uvozom malezijskih automobila i krah građevinske tvrtke.

Valentićevo i Gregurićevo gospodarsko i ekonomsko iskustvo, projekti i dobra diplomatska komunikacija, prije svega sa zemljama zapadne Europe, ključni su razlog zašto ih se pozvalo na predstavljanje.

Nakon prezentacije, koju su za područja energetike, željeznica, voda i poljoprivrede napravili stručnjaci, Valentić i Gregurić su doslovno kazali: ‘Nemamo ništa za dodati. Ovo ima glavu i rep, velikog potencijala i podržavamo sve što je ovdje prezentirano.’

HDZ-ov gospodarski program temeljit će se - kažu naši izvori - na razvoju poljoprivrede, prometa, turizma, energetike (na realno izvedivim projektima tipa LNG, hidroelektrane, termoelektrane, obnovljivi izvori) i prehrambeno prerađivačka industrija.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 109

  • miki mausek 22.04.2014.

    Kara marko nemoj zaboraviti pozvati Mudrinića,jer bez njega nebu ništa,pa on je menager stoljeća ili tisučljeća.Onako "prodati" naše telefone njemcima može samo on a i dokazao se kao vrli građevinar tamo na onom otoku.Na četri klipe pistavio nekoliko limenih ploča,koje su trebale predstavljati zgrade i kuće,pa to nemoj da ne iskoristiš,takav um. I na kraju,nebi njega švabo bez razloga odvukao k sebi u njemačku,da ne vrijedi ili je možda švabo osjetio da mu je mladen baić na tragu.Marko-kara nemoj da ga ne pozoveš jer bez njega nam nema spasa ili ga pozovi u gornji grad ili remetinec,nema veze samo ga pozovi više.

  • projekt_venus 20.04.2014.

    To su sve lažna obećanja pred izbore. Svakome je već do sad jasno da u ovakvom sistemu kakvog imamo danas, nema preporoda poljoprivrede niti bilo čega drugoga. Jedina šansa nam je da mijenjamo sistem i sami sebe.

  • centarfor 20.04.2014.

    Gospodin Gregurić bio je savjetnik Radiću u IGH-u nekoliko godina i pogledajte gdje su doveli IGH osim što su neki postali miljunaši a DORH ih nije još pronašao

Komentiraj...
Vidi sve komentare