To je to što me zanima!

Povratak u plavi pakao: Kad su navijači bili jači od režima

Zamislio sam film kao ‘Ratnike podzemlja’ na balkanski način, kaže Robert Cukina, scenarist filma o navijačima koji će se ovog proljeća snimati u Zagrebu i Beogradu
Vidi originalni članak

Jedne nedjelje u ono prijelomno doba, negdje između koncerta na zagrebačkom Trgu Republike, na kojem je 200.000 ljudi s Prljavim kazalištem uglas otpjevalo “Ružu hrvatsku”, i prvih višestranačkih izbora koji će dovesti do osamostaljenja Hrvatske, grupa mladića u spitfajericama i navijačkim šalovima kreće u Beograd na utakmicu Dinama i Crvene zvezde.

Na nogometni susret visokog rizika odlaze samo najvatreniji Bad Blue Boysi, a mnoge i više od rezultata zanima okršaj sa zakletim neprijateljima, Delijama. Pridružuje im se i nešto torcidaša koji žele izravnati stare račune sa zvezdašima. Na beogradskim ulicama nastaje pravi rat. Najveća drama za Dinamove navijače bit će kako se probiti do vlaka koji će ih vratiti kući.

Zamislio sam film kao ‘Ratnike podzemlja’ na balkanski način, kaže Robert Cukina (45), umirovljeni branitelj i pirotehničar-deminer, scenarist filma o navijačima koji će se ovog proljeća snimati u Zagrebu i Beogradu.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Milivoj Kačavenda 24.02.2015.

    Bilo je to vrijeme kada su postojali pravi navijaci a ja sam imao tu cast ici na utakmice s njima!!!!

  • DonQuijot 24.02.2015.

    Imao sam sedam godina kad je bio koncert Prljavog kazališta na trgu. Otac me je vodio,držao na ramenima,sad se sav naježim kad se toga sjetim. Stajali smo kod prvog kioska,...kakva uspomena...Bio sam sa tatom i rodbinom u Maksimirskoj kad su jajima gađali zgradu sa ona dva orla (nemam pojma čemu je služila ali... gađali smo je) `94. Dolac,drugi koncert,uz samu ogradu kod tribine,...neponovljivo...

  • kkoprivn 24.02.2015.

    e da se pohvalim bio sam na toj tekmi i izvukli smo zivu glavu, ha, ha koje uspomene

Komentiraj...
Vidi sve komentare