To je to što me zanima!

POVRŠAN PREGLED: Mladom igraču stalo srce...

Obdukcija nije pokazala uzroke krvnog zastoja. Mladom nogometašu NK Varteksa nikad nitko nije pregledao srce niti uočio srčanu manu
Vidi originalni članak

Čula sam se s Mateom u ponedjeljak. Bio je veseo i rekao je da će me uskoro posjetiti. Sada ga više nema, a za mene nema života, u suzama je rekla Ana Trnjak, baka Matea Vajagića (13), koji je u utorak umro nakon treninga u nogometnoj školi Varteksa u Varaždinu. Dječaku je pred kraj treninga pozlilo i pao je u nesvijest, a nedugo nakon toga preminuo je u varaždinskoj Općoj bolnici. Djed Nenad i baka Ana kažu kako je njihov unuk bio odličan učenik, no u nogometu je posebno uživao. Zbog treninga se preselio s majkom Gordanom (39), ocem Miljenkom (39) i bratom Lukom (7) iz Ludbrega u Varaždin. U NK Varteksu, gdje je od 2004. godine igrao za pionire, kažu kako je dječak bio iznimno talentiran. Njegov trener Damir Mujanović ne prestaje plakati, a Mateovi suigrači još ne vjeruju da njihovog prijatelja nema.
U VI. osnovnoj školi u Varaždinu, gdje je Mateo prije dva tjedna krenuo u 7. razred, učenici su zapalili svijeću. Mateo je prije mjesec dana bio na redovitom sistematskom pregledu i bio potpuno zdrav. Nakon obdukcije u varaždinskoj Općoj bolnici liječnici su otkrili da je kod dječaka došlo do krvnog zastoja, a što je to izazvalo znat će se za nekoliko dana.
- Gotovo je sigurno da je dječak imao prirođenu srčanu grešku, kaže kardiokirurg s KBC-a Rebro dr. Vedran Ćorić. Postoji mnogo različitih greški, a neke od njih se rutinskim pregledima ne mogu prepoznati. U Hrvatskoj se, kaže dr. Ćorić, na 40.000 novorođenčadi rodi 400 s urođenim manama.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • salonac 27.09.2007.

    Slažem se sa komentarom gosp.MojeDrugoJa ovo što se desilo je PRESTRAŠNO da bismo odmah počrli prosuđivat i optuživat.Sačekajmo autopsiju.pa onda odgovorne(ako ih ima)protvati.Obitelji i klubu iskrena sućut

  • MojeDrugoJa 27.09.2007.

    Kako možete ispod dva dana stare slike trenera koji plače u bolnici u trenutku smrti staviti potpis da klub priznaje da je pregled bio površan. Sad ga još optužite da je on kriv samo zato jer mu je bil trener. Pregled, površan ili ne nije razlog da to radite čovjeku na čijim je rukama dječak umro. Čovjeku koji ga je održao na životu do dolaska hitne.

  • muconder 27.09.2007.

    ništa čudno, prisustvovao sam takvim rutinskim pregledima.....to je STRAŠNO!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare