To je to što me zanima!

Povuci-potegni: Unuk i djed su iz mora izvukli lignju od 7 kila

Za lignju bi dobili oko 300 do 400 kuna, ali oni su je odlučili zadržati za sebe. U goste će pozvati prijatelje, djecu i unuke pa će od ulova napraviti rižoto ili ga ispeći
Vidi originalni članak

Povlačio je  lažnog raka prema obali. Lignja je zgrabila mamac. Trebalo im je 15 minuta da je izvuku na obalu, rekla nam je Kate Vlašić iz Mlina kraj Dubrovnika.

Njen suprug Đuro Vlašić (64) u nedjelju oko 9 sati s 9-godišnjim unukom iz mora je izvukao lignju tešku sedam kilograma i dugu 1,28 metara. Kata kaže da tako velika lignja dosad nikada nije uhvaćena u njihovu kraju.

- Unuk je jako iznenađen. Nikada to nije vidio - opisuje Kate. Dodaje da je ulov završio u škrinji, gdje će pričekati deset dana.

- Kažu da ju je dobro staviti u duboki led da joj meso omekša. Kako bi bili sigurni da je s njom sve u redu, dat ćemo je na analizu - objašnjava.

Za lignju bi dobili oko 300 do 400 kuna, ali oni su je odlučili zadržati za sebe. U goste će pozvati prijatelje, djecu i unuke pa će od ulova napraviti rižoto ili ga ispeći na roštilju te se počastiti.



Idi na 24sata

Komentari 58

  • tajnamoja 24.03.2013.

    Malo tvrdo za jesti, ili?

  • ZG reb 21.03.2013.

    Bome krasan primjerak

  • makinalacc 21.03.2013.

    jesam slavonac i rodjen u bosni ali radim kao konobar na moru ovo bi bilo ukusnije ispod peke s krompirom od hobe,vec sam gladan kad sam vidio..hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare