To je to što me zanima!

Požar na splitskom Kamenu: 'Topi nam gume na autu. Strah me, blizu kuća je, a puše vjetar'

Nalazimo se samo tri kuće od požara i strah nas je. Gume na ženinom automobilu su se krenule topiti, toliko smo blizu. Za sada je to jedina šteta i nadam se da će tako ostati, kaže nam čitatelj
Vidi originalni članak

Nešto prije 18 sati u ponedjeljak izbio je požar na splitskom Kamenu. 

- Osjetili smo kako gori, a zatim se vidio i dim. Došao sam s posla i nisam se ni snašao, a već su mi vikali da nije dobro. Brzo je došlo nekoliko vatrogasaca i koliko vidim, drže to pod kontrolom, ali počeo je puhati vjetar. Mi smo tri kuće od tamo i stvarno nas je strah - kaže nam čitatelj i dodaje kako su mu, zbog blizine automobila, gume od počele goriti. 

- Žena je parkirala auto iza kuće te smo shvatili na vrijeme da se od vrućine tope. To je za sada jedina šteta, nadamo se da je neće biti više - priča nam u strahu. 

VATRA NE POSUSTAJE Evakuirano 1000 ljudi zbog požara u Španjolskoj, u Grčkoj gori blizu dječjeg ljetnog kampa

Kako neslužbeno doznajemo, na terenu su vatrogasci iz nekoliko vatrogasnih postrojbi, od toga JVP Split i DVD Žrnovnica koji požar za sada drže pod kontrolom.

Više požara nego lani

Prema podacima koje je prikupilo Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice, u razdoblju od 21. lipnja što je bio početak glavnog napora protupožarne sezone, do 12. kolovoza 2021. godine zabilježeno je 1175 požara otvorenog prostora dok je u istom razdoblju 2020. zabilježeno 806, što je povećanje od 45,78 %.

I DALJE GORI Požari diljem BiH, a Dodik blokira uporabu vojnih helikoptera za gašenje

Opožarena je i za 347,03 % veća površina u navedenom razdoblju ove godine – 6540 ha, dok je prošle godine opožareno 1463 ha. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • IPswič 17.08.2021.

    Meni se probušile gume na autu od ženina ljubavnika.

  • najiram 10 17.08.2021.

    partizanski diverzanti  i  teroristi  sve  su  uspiješniji...a  mi  ne  poduzimamo  ništa  da  ih  razotkrijemo  i  pohvatamo...ma  ljudi  treba  oformiti  jake  domobranske  snage  da  nas  zaštite  od  zloćestih  partizana...

  • Kamilica 77 16.08.2021.

    Odlična lokacija za POSove stanove

Komentiraj...
Vidi sve komentare