To je to što me zanima!

Požalili se na ulagačku klimu, premijer ih uvjerava da je bolja

Na otvorenju resorta kraj Poreča investitori su se požalili Milanoviću na sporu administraciju i visoke poreze. On im je odgovorio da je stanje sad bolje nego prije
Vidi originalni članak

Izazovi s kojima se suočavaju investitori u Hrvatskoj još su jako veliki, od spore administracije do visokih poreza koji nisu poticajni za privatne investitore. Kad zajedničkim snagama prevladamo te zapreke, bit će novih ulaganja, novih radnih mjesta, i svi će hrvatski građani bolje živjeti, rekao je u utorak zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Valamara Riviere Franz Lanschützer na svečanom otvorenju Valamar Isabella Island Resorta na otoku Sv. Nikola kraj Poreča. Investicija je vrijedna 35 milijuna eura. Na otvorenju je bio i premijer Zoran Milanović koji je  istaknuo da je investicijska klima bolja nego ranije, piše Poslovni dnevnik.

- Ima još ulaganja u hrvatskom turizmu, u Dalmaciji, Dubrovniku, na Korčuli i okolici. Dosta se toga gradi i drago mi je da u tome sudjeluje HBOR. Sad se investicije odvijaju i brže nego prije jer smo promijenili zakonski okvir i ljudima je lakše i brže doći do dozvola i papira, i to je ono što su ulagači tražili. To je okvir koji olakšava poslovanje. Nadam se daljnjim investicijama u turizmu, možda i uz manji PDV, ali nisam rekao da će se smanjiti PDV - rekao je Milanović. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 47

  • bajica1009 12.06.2015.

    Ovo je divna zemlja i pokrenuta je u pravom smjeru samo što HDZ godinu dana trubi kako je sve loše, da je dobro nije da je moguće solidno živjeti je ali treba raditi i ne misliti da se preko noći može sve uzeti. Kako da netko nešto investira kad se cijeli svijet smije kad se otpisuju dugovi, kad referendum i inicijative tobožnjih branitelja imovine ruše sve tko će doći u takovu sredinu.

  • suza13 10.06.2015.

    tragikomedija

  • daljinac 10.06.2015.

    duuuuuuummmm lovačka !

Komentiraj...
Vidi sve komentare