To je to što me zanima!

Požar je podmetnut? Izgorjelo šest brodova, šteta je totalna...

Satima je trajalo izvlačenje brodica iz mora i strašan je bio prizor kad su sve izvađene i poredane na suhom. Filipjanci i njihovi gosti od ranih jutarnjih sati dolazili su u lučicu i promatrali što se dogodilo...
Vidi originalni članak

Šest brodova potpuno je izgorjelo, a jednog je vatra načela u velikom požaru koji je probudio mještane Sv. Filipa i Jakova u Zadarskoj županiji. Tri broda su uslijed buktinje potonula, a tri su gorjela na vezu u lučici u centru mjesta. Požar je zbio iza 2 sata u noći na utorak, a na nijednom od njih nije bilo ljudi tako da ozlijeđenih, srećom, nema.

Pred samo svitanje more i izgoreni brodovi bili su puni vatrogasne pjene za gašenje. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar i spriječiti širenje na ostale brodove, ali one koje je zahvatio plamen nisu uspjeli spasiti. Na njima je šteta totalna.

KATASTROFA KOD ZADRA Zagađeno more: U noći planulo nekoliko brodica, dvije potonule

Lučka kapetanija Zadar je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar angažirala tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša, čiji djelatnici su postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica.

Satima je trajalo izvlačenje brodica iz mora i strašan je bio prizor kad su sve izvađene i poredane na suhom. Filipjanci i njihovi gosti od ranih jutarnjih sati dolazili su u lučicu i promatrali što se dogodilo.

Neki od njih kažu kako smatraju da je požar podmetnut, no to policijski očevid tek treba utvrditi.
 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • marijan50 09.05.2018.

    Horvatinčić.

  • charles_bronson 09.05.2018.

    Nekad su se plovila tog formata zvala čamac ili barka a danas su to postali sve odreda "brodovi". Koji egoizam!

  • ZlatkoKustošjanac 08.05.2018.

    Nama može izgorjeti pola Hrvatske,ali teško da će u izvješću biti rećeno da je požar podmetnut.Obično je to iskrenje,udar groma,stari kablovi..... mada svi znaju da to nije istina i da su požari podmetnuti.Pa kako može u 16,00h planuti 6 požara,a da nisu podmetnutu? Stvarno misle da smo idioti:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare