To je to što me zanima!

'Požar na odlagalištu otpada u Mostaru je podmetnut, šteta iznosi oko pola milijuna eura'

Po navodima direktora toga javnog poduzeća Mirhada Grebovića, požar na odlagalištu otpada u Mostaru je podmetnut
Vidi originalni članak

Pričinjena je šteta od najmanje pola milijuna eura u požaru koji je u nedjelju navečer podmetnut na odlagalištu otpada u Mostaru, oko kojega godinama mještani i gradske vlasti imaju prijepore, što je postalo i sastavni dio političkih obračuna u gradu na Neretvi kojega ove godine očekuju lokalni izbori.

OSTALI BEZ SVEGA Dramatične snimke iz zraka: Pustoš u Čileu, nestale su cijele četvrti, više od 112 poginulih

Prema policijskome izvješću požar je izbio sinoć iza 21.00 sati na području odlagališta otpada Uborak. Pri tome su izgorjela dva tegljača u vlasništvu privatne kompanije te veća količina plastične folije i materijala geotekstil koji služi za pokrivanje otpada na odlagalištu. Po navodima direktora toga javnog poduzeća Mirhada Grebovića, požar je podmetnut. Na video zapisu s nadzorne kamere se vidi osoba koja je izazvala vatru, nakon čega je izbio požar.

Grebović je naveo kako je Grad Mostar zajedno zajedno s vodstvom javnoga poduzeća te ministarstvom okoliša i turizma Federacije BiH uspio osigurati primjenu europskih normi za saniranje odlagališta otpada čije izmještanje godinama traže mještani okolnih naselja. 

IZLAZI, 'GANJA' SVOJE CILJEVE... Samohrana majka četvero djece uživa u životu: 'Prvo sam rodila sa 17, svi su rekli da ću požaliti'

Grad Mostar se obvezao za pet godina novim prostornim planom pronaći rješenje za lokaciju novoga odlagališta. S time nisu zadovoljni mještani koji su se organizirali u nevladinu organizaciju 'Jer nas se tiče', te su upozoravali da to odlagalište ugrožava život mještana obližnjih naselja i rijeku Neretvu. Oni su u više navrata blokirali pristup kamiona odlagalištu otpada, zbog čega je Mostar bio zatrpan smećem. Nekoliko aktivista te udruge se u međuvremenu stranački angažiralo, što je dovelo do međusobnih optužbi za politiziranje slučaja između probošnjačkih stranaka, Stranke demokratske akcije te Naroda i pravde.

STOTINE NESTALIH VIDEO Buktinja u Čileu, uveden policijski sat: 'U požarima 64 poginulih, broj mrtvih će rasti'

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić u više je navrata pozivao na strpljenje i pronalazak lokacije za novo odlagalište otpada, ali i nesmetani nastavak njegova odlaganja u mjestu Uborku sjeverno od Mostara. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • SexyKisska 06.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare