To je to što me zanima!

Požar zaštićenog krajolika kod Gradiške gase avioni iz Divulja

Više od 50 vatrogasaca iz N. Gradiške te DVD-a već danima se bore s požarom na pašnjaku Iva. U srijedu su im u pomoć pristigli dva air tractora iz Divulja
Vidi originalni članak

Više od pedeset vatrogasaca iz Nove Gradiške te dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi od Okučana do Staroga Petrova Sela već danima se bore s velikim požarom koji guta sve pred sobom na pašnjaku Iva u novogradiškoj Posavini. U srijedu su im u pomoć pristigli dva air tractora i zračne snage iz Divulja. S obzirom da nije moguće vodu uzimati iz Save, koja bilježi rekordno niski vodostaj, za avione se organiziralo punjenje vode na novogradiškom poljoprivrednom aerodromu. Vatra je zahvatila područje od sedamdesetak hektara.

Inače, pašnjak Iva ima status zaštićena krajolika zbog specifična suživota rijetka raslinja i divljih životinja te domaće stoke koja tamo boravi od proljeća do jeseni.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_117821 13.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • walterbranisarajevo 13.09.2011.

    . ..ZZERO SMO POKRENULI VATRENO ISTRAGU KOMUNISTIČKIH ZLOČINA U KONC LOGORU-GRADIŠKA STARA. ..ANTIN FAŠISSTA TomiSSLLav Karamarko. ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare