To je to što me zanima!

Požari na Korčuli i Pelješcu: U pomoć stigla i dva kanadera

Požar je izbio na predjelu uvale Prižba. Gore nisko raslinje i mlada borova šuma. Kuće nisu ugrožene. Požar je izbio i u okolici Dingača. Izgorjela je borova šuma
Vidi originalni članak

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji aktivirala su se dva požara, jedan u općini Blato na Korčuli, drugi na Pelješcu u općini Orebić.

Vatrogasci DVD-a Blato dobili su dojavu o požaru u 14 sati i 45 minuta na predjelu uvale Prižba. Gore nisko raslinje i mlada borova šuma. Kuće nisu ugrožene. Na požarištu je 90 vatrogasaca nekoliko vatrogasnih društava, pet vozila, a pomoć im pruža jedan kanader.

U popodnevnim satima izbio je i požar u okolici Dingača na poluotoku Pelješcu. Do 17 sati izgorjelo je oko 6 hektara makije i mlade borove šume, javlja Dalmacija News.

Požar je stavljen pod kontrolu u 16.30 sati. U gašenju sudjeluju DVD Orebić s tri vozila i 20 ljudi, DVD Viganj s dva vozila i šestero ljudi, DVD Janjina s dva vozila i šestero ljudi te DVD Kuna s dva vozila i osmero ljudi. U gašenje požara uključio se i kanader. Kuće nisu ugrožene.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Galeb i ja 09.09.2015.

    Tih slucajnosti ove godine kod nas citavi cudo.

  • skrivena karta 09.09.2015.

    PIromani,pogoršalo im se stanje zbog približavanja jugostočne fronte ciklone !

  • zgtg 09.09.2015.

    ljeto nam se vratilo uouououje

Komentiraj...
Vidi sve komentare