To je to što me zanima!

Požari planuli na dva mjesta na Braču: Objekti nisu ugroženi

Za sada smo zatražili ispomoć sezonaca, vatrogasaca s kopna, ali nije tako kritično. Dajemo sve od sebe da ih stavimo pod kontrolu do noći - kazao nam je zapovjednik DVD Supetar Nikola Martinić
Vidi originalni članak

Na Braču je u nedjelju popodne planulo na dva mjesta, potvrdio nam je zapovjednik DVD Supetar Nikola Martinić, iznad uvale Rasotica kod Sumartina te u Grabovici do Gornjeg Humca.

- Očekujemo zračne snage na ovom požaru u Selca, iznad uvale, kanadere i helikopter. Sve raspoložive snage su i u Selcima i na Gornjem Humcu. Kako sad stoje stvari pokušat ćemo požar staviti pod kontrolu do noći. Za sada smo zatražili ispomoć sezonaca, vatrogasaca s kopna, ali nije tako kritično. Dajemo sve od sebe da ih stavimo pod kontrolu do noći - kazao nam je Martinić.

Iako požar jest relativno blizu kuća, zapovjednik DVD-a Supetar potvrdio nam je da objekti nisu ugroženi.

Foto:Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 4

  • markopolo77 20.08.2018.

    Brač ima oko 14500 stanovnika. Supetar nije jedini sa DVD-om na otoku i nije baš da nisu opremljeni i osposobljeni ti momci znaju što im je zadaća i dobro su osposobljeni, to su i pokazali ovih prijašnjih godina, DVD ima i mjesto Selca koje je svega nekoliko kilometara od Sumartina, DVD imaju još Bol i Pučišća na Bračkom aerodromu postoji dežurna cisterna sa osposobljenim vatrogascima, ali Bračani su vrlo složni kad su požari u pitanju, vrlo brzo se skupe dodatne snage. Vatrogasna oprema je podložna habanju tokom upotrebe i slažem se da bi trebalo pronaći način da se privatnicima koji od turizma doslovno zgrću novce sa lopatom, uzme jedan mali djelić novaca za zanavljanje vatrogasne opreme, koja bi bila korištena za očuvanje otoka od požara. Ne mislim samo na ugostitelje, Brač danas ima jako puno vlasnika brzih gumenih brodica koji kartu do Visa naplaćuju 1000 kuna, po turi uzmu prosječno 10000 kuna sa svim troškovima čistog im ostane 60% pa sad računajte kakva im je dobit a svaki dan tokom srpnja i kolovoza imaju najmanje jednu turu, a takvih sličnih poslova ima još da bi bez problema mogli sagraditi podzemnu do Italije!

  • Prva Proleterska 20.08.2018.

    Meni više ništa nije jasno u toj RH. Znaći u Supetru je DVD . Grad i otok sa jedno 20-60.000 stanovnika nema PVJ . Dobro ST je blizu pa mogu brzo doći profesionalci . Ali mene zanima , jer do do Sumartina ima jedno 70km , kako Sumartin nema DVD . Zar to znaći , da na najvećem otoku ima samo jedna DVD sa tri stara auta donirana iz pitaj boga odakle ! Ko pokriva aerodrom , koji je opet 30km od te DVD iz Supetra ! Zar si stvarno mještani većih otoćkih gradova ne mogu postaviti DVD-eje i kako misle odbraniti svoje kuće od požara . Čekati vatrogasce 1 sat ? E Dalmoši , i zadnji bi dinar ugrabili za sebe , ko ebe vašu sigrnost , o tome tada kad bude kasno ! Da je mene pitati , svaka kuća u pojedinom gradu , koja iznajmljuje turiste , svaka restavracija i ugostiteljski objekat po 1000€ godišnje poćetnoga kapitala a svi zaposleni po 3% od plate svaki mjesec sve dok se ne skupi toliko , da se oformi i nabavi bar 1 vatrogasno vozilo. Brzo bi oni prestali davati fratru za svaku isdariju , koju se pop sjeti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare