To je to što me zanima!

Požari se nastavljaju širiti na jugozapadu Francuske: Morali evakuirali više od 12.000 ljudi

"Imamo požar koji će se nastaviti širiti", rekao je Vincet Ferrier, zamjenik prefekta u Langonu u pokrajini Gironde, tijekom tiskovne konferencije u subotu...
Vidi originalni članak

Šumski požari proširili su se na jugozapadu Francuske u subotu na gotovo 10.000 hektara u pokrajini Gironde, za razliku od 7300 hektara u petak.

Više od 12.200 ljudi je evakuirano s tog područja do subote ujutro, a više od tisuću vatrogasaca pokušava obuzdati požare, rekle su u izjavi vlasti pokrajina Nove Akvitanije i Gironde.

NAKON BITKE S POŽARIMA Vatrogasci upozoravaju: 'Naša oprema je stara, a za 5000 kuna nosimo glavu u torbi'

"S obzirom na vremenske uvjete i velike rizike od izbijanja požara, vlasti su privremeno onemogućile pristup šumskim područjima za profesionalne i rekreativne aktivnosti", stoji u izjavi.

PRATITE UŽIVO Milanović o požaru: Neka Vlada dragovoljcima da više novca, pa oni čuvaju ljude za 5000 kn!

Šumski požari pogodili su Francusku, kao i druge europske zemlje poput Portugala i Španjolske, tijekom proteklih nekoliko tjedana nakon porasta temperatura. Požari oko grada Teste-de-Buch u pokrajini Gironde su se stabilizirali nakon što su zahvatili više od 3.000 hektara od početka krize.

NE SMIRUJE SE STANJE Požari u Portugalu: Srušio se kanader, pilot je poginuo

U obližnjem gradu Landirasu, gdje je spaljeno 6.500 hektara i evakuirano 2.200 ljudi, požari su se nastavili širiti preko noći, a snažni vjetrovi su ih pomaknuli prema jugozapadu.

"Imamo požar koji će se nastaviti širiti", rekao je Vincet Ferrier, zamjenik prefekta u Langonu u pokrajini Gironde, tijekom tiskovne konferencije u subotu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • IstinitiPropalitet 16.07.2022.

    Pa onda prestanite već jedom kupovat naftu i plin od Rusa. A za Ave optuživat njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare