To je to što me zanima!

Snimka iz svemira: NASA-in satelit snimio pakao kod Zadra

Satelitske snimke pokazuju kako su se manji požari na zadarskom području kod Turnja, Vrane i Benkovca spojili u nekoliko snažnih požara koji se šire nošeni snažnom burom...
Vidi originalni članak

NASA-in satelit i termalni senzori satelita Copernicus Europske svemirske agencije (ESA) detektirali su požare kod Benkovca. Svaki trokutić prikazuje aktivni požar, a crveno polje pokazuje izgorjelo tlo i požarno područje, javljaju iz Hrvatske udruge za krizni menadžment. Bura puše 30 kilometara na sat.

Podsjetimo, sinoć su buknuli požari u biogradskom zaleđu kod Turnja, Sv. Filipa i Jakova i Vrane te na benkovačkom području. Zbog noći kanaderi i air tractori nisu mogli priskočiti u pomoć vatrogascima na terenu, a sve otežava i jaka bura. Zbog gustog dima i širenja vatre oko 11.20 zatvorena je autocesta A1 prema Pirovcu. Gasitelji se nadljudskim naporima bore s vatrom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • 23.08.2017.

    Crtić Shrek izgleda realnije od ovih "snimki" iz svemira hahahaha

  • zvonkotonko 21.08.2017.

    24 časa jel to vaši pale? Otišli sa traktorima sa sad se vratili sa šibicama!

  • Josip Joe Milovich 21.08.2017.

    Bagra spaljuje vlastitu zemlju da bi prenamjenili opožarenu šumu u građevinsko zemljište! Uhvatiti počinitelje i batinama izvući iz njih tko ih je platio i onda dotične žive baciti u požar! Navodno su izvršitelji ista ekipa kojima se plaća da dođu iz nama susjedne države kad su izbori, netko im je izgleda dobro platio i opskrbio ih fosforom, sutra će nazad preko granice i pojeo vuk magare, nitko ništa ne zna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare